Sport

Warm onthaal voor Roparunners

Dit jaar keert de Roparun weer traditiegetrouw terug in het pinksterweekend. Deze keer maken de teams zich op voor een Nederlandse editie. Op de noordelijke route zijn er rond de zeventig teams en zoals vanouds komen deze Roparunners op zondagavond 5 juni vanaf ongeveer 20.00 uur door Warnsveld, Zutphen en de Hoven.

Op zaterdag 4 juni vertrekken de deelnemende teams vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en op maandag 6 juni te finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam. Daarmee halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Zie de website www.roparun.nl.

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen wil er alles aan doen om de lopers en fietsers een warm onthaal te geven en hebben weer een mooi programma op poten gezet. Op het moment dat de Roparunners door Zutphen komen (tussen 20.00 en 02.00 uur) hebben de lopers en fietsers er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze de tweede nacht in. Dit is vaak een moeilijk moment voor de teams, dus aan alle inwoners en bezoekers van Zutphen de schone taak om ze aan te moedigen en een hart onder de riem te steken en ze een warm onthaal te geven. Tussen de doorkomsten van de teams door kan iedereen genieten van muziek en veel gezelligheid op de gehele route.

Voor meer informatie over de doorkomst en de activiteiten, zie de website www.doorkomstroparunzutphen.nl