Sport

Wandeltocht voor alle leeftijden

BRUMMEN – Op maandag 1 april (tweede paasdag) verzorgt wandelsportvereniging Brummen haar 44ste Veluwezoomwandeltocht. Een evenement voor alle leeftijdscategorieën. Het vertrekpunt is vanaf het multifunctioneel centrum aan de Loubergweg 7 in Eerbeek. Deelnemers kunnen hier inschrijven voor verschillende afstanden, variërend van 5 tot 40 kilometer.

“Wij zijn al geruime tijd bezig om alle vergunningen en toestemming te krijgen voor alle landgoederen waar we doorheen wandelen en mede daardoor is het ons gelukt om weer mooie routes voor u uit te stippelen. De volledig bepijlde routes gaan door de mooie omgeving en bossen van Eerbeek en Loenen, al naargelang de afstand die u loopt. Onze rustpost is zoals al jaren weer bij de familie Sangers in Loenen, waar wij onze tenten hebben staan en waar u kunt genieten van heerlijke versnaperingen en eventueel gebruik kunt maken van de aanwezige toiletten”, vertelt Ineke Draaijer.

“De afgelopen jaren merken wij dat er mensen zijn die het ons als vereniging niet gunnen om door de bossen te wandelen, ondanks dat wij overal toestemming voor hebben gevraagd en/of hebben moeten betalen voor een vergunning. Wij zetten de route altijd twee dagen van tevoren uit en op het moment dat wij deze na gaan fietsen op tweede paasdag, blijken dan heel veel bordjes te zijn verwijderd of eraf getrokken te zijn en kapot onder de boom te worden achtergelaten. Wij als vereniging halen al onze aangebrachte bordjes op tweede paasdag, nadat een ieder weer aan de finish is, zelf weg en zorgen ervoor dat eventueel door wandelaars (per ongeluk) achtergelaten spullen worden verwijderd. Ziet u vanaf 30 maart dus pijlen aan een boom hangen, laat deze dan hangen, ze worden door ons verwijderd.”

De starttijden zijn als volgt: 5, 12 en 17,5 kilometer starten tussen 8.00 en 13.00 uur, 21 kilometer starten tussen 8.00 en 10.30 uur, 30 kilometer starten tussen 8.00 en 10.00 uur, 40 kilometer starten tussen 8.00 en 9.00 uur. De inschrijfkosten bedragen voor leden van een wandelbond €3,50 en voor niet-leden €4,50. Zie voor meer informatie de website www.wsv-brummen.nl.