Sport

Vitaal sportpark in Noordveen: stemmen op ambitieus project

De gezamenlijke ‘bewoners’ van sportpark Hanzepark – atletiekvereniging Hanzesport, scouting Karel Doorman, sportschool Personall Fit en voetbalvereniging AZC – gaan samen met wijkteam Noordveen het park doorontwikkelen tot een vitaal sportpark.

Nog dit jaar wordt gestart met de aanleg van een beweegtuin met outdoor fitnessapparaten, een multifunctioneel sportcourt waarop met kan voetballen, volleyballen en basketballen, een jeu-de-boulesbaan en een openluchttheater. Het sport & beweegpark Hanzepark moet de plek worden waar inwoners van de wijk Noordveen in Zutphen georganiseerd of op eigen initiatief kunnen sporten, bewegen en spelen. Maar de ambities gaan nog verder. Met de openstelling van de op het sportpark gelegen kantines en het nieuw aan te leggen openluchttheater wordt de bewoners van de wijk Noordveen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan verschillende activiteiten, elkaar te ontmoeten en zich met elkaar te verbinden.

Om dit te realiseren heeft de werkgroep een project ingediend waarmee men kans maakt op een prijs van €81.200. Het project ‘Samen VOORuit op sportpark Hanzepark’ is te vinden op www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020.

“Om in aanmerking te komen voor de prijs, moeten we zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. De drie projecten met de meeste stemmen gaan namelijk door naar de finale. Om onze ambitie nog meer kracht bij te zetten, hebben we een promotiefilmpje over het project gemaakt. Het filmpje is te bekijken via: https://youtu.be/b5269mD94j8”, aldus de werkgroep. “We roepen mensen op om te stemmen op ons project, zodat we voor alle inwoners van de wijk Noordveen een prachtige ontmoetingsplek kunnen creëren en verschillende activiteiten kunnen organiseren. U kunt uw stem tussen 17 en 30 juni uitbrengen via Facebook of LinkedIn.”