Sport

Tweede virtuele City Hanzeloop

De Running Center City Hanzeloop, die op 16 mei zou worden gehouden, moet vanwege de coronacrisis, evenals in 2020, worden geannuleerd. Gelet op de grote belangstelling en het succes van de virtuele versie van de loop in 2020, biedt AV Hanzesport wederom een virtuele City Hanzeloop aan. Loop het originele parkoers of een alternatieve route en stuur het bewijs in. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid aan de loop meedoen.

Vanaf 1 maart tot en met 31 mei melden de deelnemers zich aan via de website www.hanzesport.nl of via www.inschrijven.nl voor de traditionele kidsrun van 1 kilometer of voor de 5 of 10 kilometer. Ook is het mogelijk om in te schrijven voor de halve marathon.

Daarna loopt iedereen in de periode van 1 tot en met 31 mei op eigen gelegenheid de aangegeven afstand. Wandelen kan ook. Dat kan het officiële parkoers van de City Hanzeloop zijn, maar mag ook een eigen route zijn, bijvoorbeeld de eigen trainingsronde. Deelnemers ontvangen een bevestiging van hun inschrijving met daarbij instructie over het uploaden van hun prestatie. Van de binnengekomen prestaties worden uitslagenlijsten opgesteld.

Als herinnering aan deze unieke versie van de Running Center City Hanzeloop ontvangt de deelnemer een speciaal ontworpen medaille met een markant Zutphens stadsbeeld erop, een waar collectors-item. Er is een maximaal aantal deelnemers van 500.
“Uiteraard wijzen we de deelnemers erop, dat zij zich houden aan de dan geldende regels van het RIVM. Dus houd afstand en vermijd drukke plekken”, geeft de organisatie aan.

Voor verdere informatie over de loop, zie: www.hanzesport.nl.