Sport

Sportkompas laat leerlingen bewegen

Het online thuisonderwijs is voor menigeen een behoorlijke opgave. Als het thuis niet lukt, kan het tijdens de noodopvang op scholen in de gemeente Brummen. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er geen online les, de noodopvang gaat wel gewoon door en dan is het een uitdaging om de kinderen ‘bij de les’ te houden. Stichting Sportkompas kwam met een idee en het team heeft dit opgepakt.

Het plan is om de kinderen in deze twee uurtjes in beweging te krijgen. Dat bevordert voor hen de concentratie en voor de begeleiders op de scholen is het even een momentje rust. De kinderen zien het als een heerlijk uitje, even naar buiten en niet in de klas te zitten. Samen met de medewerkers van Stichting Sportkompas doen de leerlingen diverse beweegactiviteiten. Denk daarbij aan een parcours afleggen met een bal en hockeystick of een potje voetbal. Allemaal met groepjes leerlingen in ongeveer dezelfde leeftijd.

Dit initiatief is vorige week gestart op meerdere scholen in de gemeente. “Beweging is zo belangrijk”, zegt Jacco Peelen als verenigingsondersteuner. “Zo maken we weer verbinding met de Brummense gemeenschap!”