Sport

Spectaculaire autocross met Europese topteams

TOLDIJK – Op zaterdag 30 en zondag 31 juli vindt na 29 jaar het EK Autocross weer op Nederlandse bodem plaats, en wel in Toldijk. “Wij zijn enorm trots dat we na zoveel jaar de internationale crossteams weer mogen verwelkomen op onze mooie, 850 meter lange autocrossbaan aan de Wolfsstraat in Toldijk”, aldus de organisatie.

“Al een aantal maanden is er overleg tussen de SACRON (Stichting Autocross Organisatie Nederland) en de SAML (Stichting Auto- en Motorsport Loenen) over de organisatie van een EK-wedstrijd in Toldijk. De kogel is door de kerk en het EK Autocross in Toldijk gaat door in het laatste weekeinde van juli. Wij hebben er zin in! Door onze Nederlandse kanjers wordt er gestreden met rijders uit onder andere Letland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Moldavië, Duitsland, België en Tsjechië. Dit hele weekend belooft een waar cross-spektakel te worden.”

Toegangskaarten zijn nu te bestellen via de Facebookpagina @StichtingAutoMotorsportLoenen. Tevens kan men hier een campingplaats reserveren. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

“Door je toegangskaarten online te bestellen, halveer je de wachttijd aan de kassa. Een weekendkaart kost 30 euro, een dagkaart voor ofwel zaterdag ofwel zondag 20 euro, parkeren kost 5 euro en voor een campingplaats betaalt men 20 euro. De camping is geopend donderdag 28 juli vanaf 12.00 uur.”

Op beide EK-dagen maken diverse gastklassen hun opwachting in Toldijk, zoals Toerwagens én een combi van de Sprint 1600/2000. In hetzelfde format als de EK strijden zij deze dagen voor de hoogste trede op het podium. Na al het baangeweld op zaterdag is er een gezellige feestavond, waarvoor men minimaal een dagkaart dient te kopen.