Sport

‘Speciale’ atleten

ZUTPHEN – Zes leden van het Special Team Hanzesport nemen deel aan de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Op vrijdag 10 juni vindt in het Fanny Blankers-Koen Stadion in Hengelo de openingsceremonie plaats. Atleet Gregory Sedoc en presentator Erik Dijkstra nemen de aanwezigen mee in dit spektakel. Het lied ‘Altijd een winnaar’ begeleidt de openingsparade. Mark Tuitert gaat met Laxmi het Special Olympics-vuur ontsteken. Ronny Ruysdael laat met zijn bekende repertoire het hele stadion dansen.

Zestal klaar voor Olympische Spelen

De wedstrijden zijn op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Van bowlen, golfen, triatlon tot bocce, alle sporten zijn vertegenwoordigd op de Special Olympics. Vanuit het Special Olympics-dorp gaan alle sporters naar de wedstrijden. Er doen 2.364 sporters mee, er zijn 789 coaches, 2.843 vrijwilligers, 6.683 medailles en 25 sporttoernooien vanuit veertien Twentse speelsteden. Er komen sporters uit twaalf provincies en uit zes Europese landen, van Saba en Bonaire doen ook sporters mee.

Vanuit Hanzesport doen dus zes leden mee. De snelle atleten Ruben, Tobias, David, Mattis, Izabella en Rosalie doen allen mee aan de 100 meter. Izabella, Tobias en Ruben lopen ook de 400 meter, Rosalie en David ook de 200 meter. Verder staan verspringen, kogelstoten of bal werpen op hun programma. Voor meer informatie: www.specialolympics2022.nl