Sport

Singalong Benefietconcert tegen menstruatie-armoede

ZUTPHEN/EEFDE – De Zutphense muzikant Frank Ong-Alok verzorgt op zondag 10 december met diverse artiesten een Singalong Benefietconcert. Ong-Alok wil graag een bijdrage leveren om de problemen rond menstruatie-armoede in zijn geboorteland Suriname aan te pakken. Hij wordt in december zelf 65 jaar en wil geen cadeaus, maar liefst een vrije gift naar Stichting Single Mother Project in Suriname.

Menstruatie-armoede betekent niets anders dan een beperkte toegang of helemaal geen toegang tot producten of middelen die nodig zijn om op een veilige en comfortabele manier je menstruatie door te komen. Deze middelen kunnen zijn: toegang tot producten zoals tampons, maandverband of menstruatiecups; goede sanitaire voorzieningen, zoals een veilige en privéplek om de bovengenoemde producten te vervangen en een plek om ze weg te gooien. Een andere vorm van menstruatie-armoede is als je wel tampons of maandverband hebt, maar te weinig in aantal, waardoor je langer moet doen met een tampon of maandverband dan nodig is.

Daarom komt er nu een benefietconcert voor deze groep vrouwen die de hulp hard nodig hebben. Het programma wordt heel divers en de opbrengst komt ten goede aan de genoemde stichting. De artiesten die optreden voor de pauze zijn zangeres Fleur Tolman en gitarist Frank Ong-Alok, zangeressen Helianthe Redan uit Suriname en Rosalie Genay uit Engeland, drummer John Ooms uit Zutphen, pianist Wolfram Reisiger en gitarist Erik van Doorne. Na de pauze komt de bekende gospelgroep G-Roots optreden. Kortom, het belooft een geweldige middag te worden op zondag 10 december, vanaf 15.00 uur in Kapel Op ’t Rijsselt, Mettrayweg 25 in Eefde. Gratis kaarten zijn te reserveren via fttp@planet.nl. Donaties zijn ook van harte welkom van mensen die niet naar het concert kunnen komen. Voor informatie en/of sponsoring kan men contact opnemen met Frank Ong-Alok via telefoon 06-44404952.