Sport

Samen creëren en samen beleven bij Buddy Run

ZUTPHEN – In een prachtig natuurgebied nabij Zutphen, waar bos en water samenkomen, ligt het parcours van de Buddy Obstacle Run. In de schaduw van de bomen rijzen uiteenlopende hindernissen op, van klein en natuurlijk tot grotesk gebouwd en uitdagend. De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van de lokale voetbalvereniging Warnsveldse Boys met de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak en gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks.

“In 2018 en 2019 was de Buddy Run een groot succes. Wij gaan door en de derde editie is gepland. Er zijn weer wat veranderingen ten opzichte van vorig jaar, waardoor de editie van 27 juni 2020 nog veel vetter belooft te worden. Zo zullen er speciaal ontwikkelde hindernissen komen die geschikt zijn om met een rolstoel te nemen!” aldus Erik Hofmans, Eventmanager van de Buddy Run namens de Stichting Battle4kids.

De Buddy Obstacle Run kent ook dit jaar drie afstanden: 3, 6 en 9 kilometer. Hofmans: “Er is plaats voor duizend deelnemers en naar verwachting zullen honderd gehandicapte sporters meedoen. Voor iedere deelnemer is er een geschikte afstand. Nieuw in 2020 is dat twee parcoursen geschikt worden gemaakt voor de gehandicapte sporter. Net zoals bij de voorgaande edities is er voor de jeugdige en gehandicapte deelnemers een 3-kilometerparcours. Voor iedereen, dus ook de gehandicapte sporter die denkt iets meer uitdaging aan te kunnen, is er de afstand van 6 kilometer. En voor de echte sportievelingen is er de 9-kilometerloop. Voor de wedstrijdlopers is er in de ochtend op de 9 kilometer een speciaal startvak om samen te strijden voor mooie prijzen. Maak je dag compleet door je vervolgens op te geven als buddy en loop in de middag mee met één van de gehandicapte deelnemers. Deelnemers kunnen zich, net als bij de voorgaande edities, laten sponsoren ten behoeve van genezing van de ziekte van Batten.

Vanaf 21 december start de kaartverkoop via www.buddyrun.nl. “Voor de vroege vogels geldt uiteraard een gereduceerd tarief. Wil je meer weten over dit unieke evenement of wil je een voordelig kaartje kopen, ga dan naar onze website of volg ons op facebook: https://www.facebook.com/buddyobstaclerun/ en vergeet niet ons te liken! Raadpleeg de website voor de leeftijden en criteria om mee te kunnen doen.”