Sport

Prestaties en gezelligheid gaan hand in hand bij Mixed Hockey Club Zutphen

ZUTPHEN – Hockey kent een lange traditie in Zutphen. De historie gaat zelfs terug tot 1917, als in november dat jaar de Mixed Hockey Club Zutphen, kortweg MHCZ, wordt opgericht. Deze oudste sportclub van Zutphen had haar thuisbasis jarenlang op de havezate de Boedelhof, totdat in 2004 werd verhuisd naar een prachtige plek aan het Jelle Zijlstrapad op Sportpark Zuidveen.

Anno nu is MHC Zutphen een levendige, sportieve en gezellige vereniging waar veel mooie prestaties worden behaald. “De club beschikt over vier hockeyvelden en een gezellig clubhuis met veel ruimte voor leden en toeschouwers. Daar ben je welkom, kun je bijkomen van een spannende wedstrijd en als team je tactiek bespreken om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Het clubhuis wordt ook ingezet voor andere doeleinden. Zo kun je er buiten de trainingen en wedstrijden om met elkaar iets eten of drinken”, vertelt secretaris Marijke Kamphuis.

“Elk seizoen gaan we van start met plusminus 40 competitieteams: senior- en juniorteams die elke week twee keer trainen. Ben je daar nog helemaal niet aan toe, maar wil je wel graag gaan hockeyen, dan is er elke zaterdagochtend de Benjamintraining. Al vanaf 5 jaar ben je daar welkom. Onze trainers leren je de eerste hockeytechnieken aan en je oefent in samenspelen. Na een jaar Benjamintraining (je kunt ook tijdens het seizoen mee komen doen), krijg je een plek in een E- of F-team en ga je echte wedstrijden spelen op een kwart of half hockeyveld. Bij MHCZ is sportief presteren net zo belangrijk als fijn samenwerken in een team, want prestaties en gezelligheid gaan bij ons hand in hand.”

Juniorenteams
Kamphuis vervolgt: “Vanaf dat je een jaar of 10 bent, ga je in een elftal spelen. Thuis of samen met je team op pad naar een uitwedstrijd. Tot je 18e zit je achtereenvolgens in een D-, C-, B- of A-team. Daarna mag je je kwaliteiten en inzet tonen in een seniorteam, bij trimhockey of in een trainingsgroep. Voor ieder wat wils dus. In de winter verhuizen we naar de zaal, waar je in de zaalhockeyperiode aan je technieken werkt en op een andere manier met hockey bezig bent. Ben je benieuwd naar wat er allemaal kan en mogelijk is? Kijk dan op www.mhczutphen.nl.”

Vrijwilligers welkom!
Door ‘boeien en binden’ wil MHCZ meer mensen enthousiast maken en houden voor hockey, legt de secretaris uit. “Dat doen we door allerlei activiteiten te organiseren, zoals coachavonden, cursussen en bijvoorbeeld ook feesten om onze kampioenen in het zonnetje te zetten. Om de club goed draaiende te houden zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Onder het mom ‘veel handen maken licht werk’, verwelkomen we graag (groot)ouders van leden, scholieren die stageplekken zoeken en andere geïnteresseerden die onze club een warm hart toedragen.”

Hockeyclinics en meer
Naast wedstrijden in competitieverband, stelt MHCZ haar clubgebouw en velden graag beschikbaar voor scholen en sportverenigingen die een hockeyclinic willen houden. “Ook werken wij graag mee aan speciale acties op de velden of in het clubgebouw, zolang die binnen onze mogelijkheden passen. Wil jij lid worden of je voor onze club inzetten? Stuur dan een mailtje naar info@mhczutphen.nl. We begroeten je graag tijdens een trainingsavond of in het weekend. Graag tot dan.”

Ook ruimte voor G-hockey
G-hockey bij MHC Zutphen is bedoeld voor spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking in de leeftijd van 8 tot 80 jaar en die het leuk vinden om te sporten bij een gewone sportvereniging. Kamphuis: “Als speler moet je in staat zijn om op een veilige en zelfstandige manier deel te nemen aan hockeyactiviteiten. Bij MHC Zutphen spelen we in competitieverband op verschillende niveaus. Ook bestaat de mogelijkheid om alleen met de trainingen mee te doen.”

MHC Zutphen heeft op dit moment twee G-teams. Beide teams spelen in competitieverband bij de KNHB. “Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen mee te doen aan de trainingen. In principe trainen we twee keer per week. Wil je meer informatie of een keer komen kijken? Neem dan contact op met Geert de Groen via TC@mhczutphen.nl”

De secretaris, tenslotte: “Ben je enthousiast en wil je graag lid worden van onze G-hockeyploeg? Dat zien we graag! Meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website. Je krijgt de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen en daarna besluit je of G-hockey iets voor je is. Instroom in de G-hockeygroep is het hele jaar door mogelijk.”