Sport

Prestaties en gezelligheid gaan hand in hand bij Mixed Hockey Club Zutphen

ZUTPHEN – Hockey kent een lange traditie in Zutphen. De historie gaat zelfs terug tot 1917, als in november dat jaar de Mixed Hockey Club Zutphen, kortweg MHCZutphen, wordt opgericht. Deze oudste sportclub van Zutphen had haar thuisbasis jarenlang op de havezate de Boedelhof, totdat in 2004 werd verhuisd naar een prachtige plek aan het Jelle Zijlstrapad op Sportpark Zuidveen.

Anno nu is MHCZutphen een levendige, sportieve en gezellige vereniging waar veel mooie prestaties worden behaald. De club beschikt over vier hockeyvelden en een gezellig clubhuis met veel ruimte voor leden en toeschouwers. Daar ben je welkom, kun je bijkomen van een spannende wedstrijd en als team je tactiek bespreken om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Het clubhuis wordt ook ingezet voor andere doeleinden. Zo kun je er buiten de trainingen en wedstrijden om met elkaar iets eten of drinken. En ook voor geïnteresseerde bedrijven en organisatie hebben we aantrekkelijke mogelijkheden om gebruik te maken van het clubhuis! Lees daarom even verder…

Al vanaf 5 jaar kun je meedoen!
Elk seizoen gaan we van start met ± 30 competitieteams: senior- en juniorteams die elke week twee keer trainen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij de Benjamintraining op de zaterdagochtend. Onze trainers leren je de eerste hockeytechnieken aan en je oefent in samenspelen. Na een jaar Benjamintraining (je kunt tijdens het seizoen mee komen doen), krijg je een plek in een E- of F-team en ga je echte wedstrijden spelen op een kwart of half hockeyveld. Ben je wat ouder, vanaf 9 jaar en beginner, en wil je graag op hockey? Dan kom je bij de basistraining. Ook hier leer je de basis en kun je, als je eraan toe bent en er plaats is, in een team spelen. Bij MHCZutphen is sportief presteren net zo belangrijk als fijn samenwerken in een team, want prestaties en gezelligheid gaan bij ons hand in hand!

Juniorenteams en seniorenteams
Vanaf dat je een jaar of 10 bent, ga je in een elftal spelen. Thuis of samen met je team op pad naar een uitwedstrijd. Hoe leuk is dat? Tot je 18e zit je achtereenvolgens in een D-, C-, B- of A-team. Daarna mag je je kwaliteiten en inzet tonen in een seniorteam, bij trimhockey of bij bedrijfshockey. Er wordt wekelijks getraind ter voorbereiding op competitiewedstrijden. Als je niet elke week wilt trainen, kun je meedoen met 7×7: in het najaar om de week 7x trainen en in het voorjaar nog eens 7x. Voor elk wat wils dus. In de winter verhuizen we naar de zaal, waar je in de zaalhockeyperiode aan je technieken werkt en op een andere manier met hockey bezig bent. Ben je benieuwd naar wat er allemaal kan en mogelijk is? Kijk dan op www.mhczutphen.nl.

G-hockey
Naast het reguliere hockey, bieden we ook hockey voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 7 jaar. Zij trainen wekelijks en spelen ook competitiewedstrijden. Kijk voor meer informatie op de website.

Kijken of direct proberen?
In het weekend van 26 en 27 maart is er op zondag een open dag en is het Super Sunday. Op beide dagen in dat weekend zijn er wedstrijden te zien: op zaterdag speelt de jeugd en op zondag de senioren. Op zondag 27 maart geven we verschillende clinics voor leden maar ook voor niet-leden, waar je dus als geïnteresseerde aan mee kunt doen. Hockeyervaring is niet vereist! Van ons krijg je een eenmalig bitje en kun je een stick lenen, zorg zelf voor sportieve kleding en sportschoenen. Het is handig als je je vooraf opgeeft: dit kan door een mail te sturen aan ledenadministratie@mhczutphen.nl of door de QR-code te scannen en je op die manier op te geven.
Als je verder wilt met hockey, kun je eerst drie proeflessen achter elkaar volgen, instroom is op elk moment mogelijk. Na drie keer kun je besluiten of je door wilt gaan en lid wilt worden. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring kom je bij de Benjamins (5 tot 9 jaar, training op zaterdag), de Basistraining (vanaf 9 jaar, training op maandag) of direct in een team terecht.

Vrijwilligers welkom!
Door ‘boeien en binden’ wil MHCZutphen meer mensen enthousiast maken en houden voor hockey. Dat doen we door allerlei activiteiten te organiseren, zoals coachavonden, cursussen en ook feesten om onze kampioenen in het zonnetje te zetten. Om de club goed draaiende te houden, zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Onder het mom ‘vele handen maken licht werk’, verwelkomen we graag (groot)ouders van leden, scholieren die stageplekken zoeken (we zijn een erkend leerbedrijf) en andere geïnteresseerden die onze club een warm hart toedragen.

Sponsoren welkom!
Bij MHCZutphen zijn er veel sponsormogelijkheden. Of het nu gaat om een banner langs één van de velden, narrowcasting in het clubhuis, een toernooi op naam, een vermelding op de website of op het shirt, alles is bespreekbaar. We bieden je graag mogelijkheden om je bedrijfsnaam op een aantrekkelijke manier te promoten! Wil je meer weten over sponsormogelijkheden bij MHCZutphen, heb je zelf een leuk idee? Stuur een mail naar sponsoring@mhczutphen.nl

Hockeyclinics en meer
Naast wedstrijden in competitieverband, stelt MHCZutphen haar clubgebouw en velden graag beschikbaar voor scholen en sportverenigingen die een hockeyclinic willen. Ook werken wij graag mee aan speciale acties op de velden of in het clubgebouw, zolang die binnen onze mogelijkheden passen.

Wil jij lid worden of je voor onze club inzetten? Stuur dan een mailtje naar info@mhczutphen.nl. We begroeten je graag tijdens een trainingsavond of in het weekend. Graag tot dan!