Sport

Nieuwe trainer voor KVZ

ZUTPHEN – Eerder dit seizoen maakten Erik Wolsink en Marike van Triest bekend dat zij aan het eind van dit seizoen afscheid nemen van KVZ. De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer heeft een mooi resultaat opgeleverd. Het bestuur van KVZ maakt bekend dat Herman Egberts volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt van de Zutphense korfbalclub.

Herman Egberts heeft een schat aan ervaring als trainer en coach bij verschillende korfbalclubs. Zo was hij trainer van senioren-selecties bij Reehorst, Duko, Odik, Dos Kampen, Dindoa en op dit moment bij Telstar. Hij werkte naast Erik Wolsink bij Dalto en naast anderen bij DVO. Bij de A-junioren was zijn hoogtepunt het behalen van de nationale veldfinale met DVO A1.

Egberts kijkt er naar uit om in het nieuwe seizoen bij KVZ als hoofdtrainer aan de slag te gaan: “Korfbal is mijn passie. Ik vind het leuk om met de spelersgroep een ontwikkeling door te maken. Ik houd van dominant korfbal, waarbij dynamisch en statisch door elkaar gebruikt worden. Veel wisseling en variaties in de functies en doelpogingen. Inclusief met lef verdedigen om het spel van de tegenstander te ontregelen. Met mijn positieve insteek krijg ik veel voor elkaar en probeer ik het beste uit de spelers, het team en de club te halen.”