Sport

Nieuwe hoofdtrainer FC Zutphen

Mark Horsman is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Zutphen. Hij volgt na het huidige voetbalseizoen het trainersduo Arthur Isselman en Ido te Loo op. Horsman is momenteel trainer bij Sportclub Brummen en keert straks terug bij FC Zutphen, waar zijn loopbaan als trainer jaren geleden begon.

Het contract van Horsman bij FC Zutphen gaat in op 1 juli 2021. De 38-jarige trainer maakt eerst het huidige voetbalseizoen af bij Sportclub Brummen, waar hij aan zijn vierde seizoen bezig is.

Van doelman naar trainer

Horsman begon zijn voetballoopbaan als doelman. Hij combineerde het keepen daarna met de functie van jeugdtrainer. Hij behaalde mooie successen als trainer in de jeugd van WHcZ en later FC Zutphen, met als hoogtepunt het kampioenschap van de Tweede Divisie met FC Zutphen A1 in 2010.

In 2010 maakte Horsman de overstap naar Warnsveldse Boys, waar hij voor het eerst als hoofdtrainer werkte. De club stootte onder zijn leiding door van de 5e naar de 3e klasse. Daarna trainde hij DCS en nu Sportclub Brummen. Komende zomer keert hij na elf jaar terug bij FC Zutphen.

‘Mijn club’

“Ik ben trots om straks hoofdtrainer van FC Zutphen te zijn. Want FC Zutphen is toch nog steeds wel mijn club en bovendien een grote club in de regio. Ik liep als kleine jongen al op Sportpark Helbergen rond en heb er met veel plezier gevoetbald en getraind”, laat Horsman in een eerste reactie weten.