Sport

Lekker rennen door Zutphen

ZUTPHEN – Op zondag 15 mei houdt AV Hanzesport de Running Center City Hanzeloop. De start is op de Zaadmarkt in het centrum van Zutphen. Na het verlaten van het mooie, historische centrum gaat het parcours grotendeels over verharde fietspaden met prachtige uitzichten over de IJssel en door de vele parken rondom de stad. Voor de jeugd is er een jeugdloop over 1000 meter in het centrum van Zutphen.

Het programma heeft drie startmomenten: 11.30 uur, 1 kilometer Aviko Jeugdloop; 12.00 uur, 5 kilometer Dikkertje Dap individueel en de Bedrijvenloop; 13.00 uur, 10 kilometer individueel en de Bedrijvenloop.

De jeugd loopt vanaf de start over de Zaadmarkt en Houtmarkt en gaat dan via het ’s Gravenhof naar de Martinetsingel. Via de poort onder de Drogenapstoren komen zij dan weer terug op de Zaadmarkt.

Medaille en gratis ijsje

Voor de snelste drie meisjes en jongens in vier leeftijdscategorieën zijn er ereprijzen te verdienen. Aan de finish ontvangen alle deelnemers een medaille en bovendien kunnen zij gratis een ijsje halen bij Talamini.

Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer lopen vanaf de Markt en het ‘s Gravenhof naar de Badhuisweg en daarna via de IJsseldijk naar de Zuidwijken. Daar is een mooi parkoers uitgezet over fiets- en wandelpaden. Uiteindelijk komen de lopers dan via de Laan naar Eme en de Tademasingel weer terug naar het centrum en de poort onder de Drogenapstoren naar de finish op de Zaadmarkt.

Bedrijvenloop
Op de 5 en 10 kilometer is het mogelijk om met een bedrijventeam mee te lopen. Per team kan men met minimaal drie en maximaal vijf teamleden deelnemen. Elk team ontvangt vijf startnummers inclusief de chips voor de tijdregistratie (de tijd van de drie eerst aankomenden bij elkaar geldt als de aankomsttijd van het team) en tien consumptiebonnen, een medaille en een kleine attentie.

Voor-inschrijven is voordeliger en kan tot 13 mei via www.inschrijven.nl of www.hanzesport.nl. Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 10.00 uur tot 30 minuten voor de start in de tenten op de Zaadmarkt. Dit zolang het maximum van duizend deelnemers niet bereikt is. Meer informatie is te vinden op www.hanzesport.nl