Sport

Lekker hardlopen door de stad en de parken

Op zondag 2 juni verzorgt atletiekvereniging AV Hanzesport de recreatieve Running Center City Hanzeloop, met de start en finish op de Zaadmarkt. Het parcours (5 en 10 kilometer) gaat vanaf het mooie historische centrum grotendeels over verharde fietspaden met prachtige uitzichten over de IJssel en door de vele parken rondom de stad. Voor de jeugd is er een jeugdloop over 1000 meter in het centrum van Zutphen.

Online inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl of www.hanzesport.nl tot en met 31 mei. Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 30 minuten voor de start bij hoofdsponsor Running Center Zutphen, Groenmarkt 25. De startnummers kunnen hier vanaf 29 mei tot vlak voor de start opgehaald worden. Kans op gratis meedoen? Frans Boerkamp (Running Center Zutphen) verloot komende weken gratis startbewijzen, een paar gratis loopschoenen en loopkleding in aanloop naar de City Hanzeloop. In de winkel vertelt hij graag over de voorwaarden.

Programma

Om 11.00 uur starten deelnemers van de Driekant (5-kilometerloop) en Coops-Rouweler Notarissen (10-kilometerloop) tegelijkertijd. Dit kan op individuele basis of als team. De Dikkertje Dap jeugdloop start om 13.00 uur. Daar kunnen jongeren tot en met 13 jaar aan deelnemen.

Het is een recreatieve loop. De tijden worden digitaal geregistreerd (Gevo) en de uitslagen komen op www.uitslagen.nl. Alle deelnemers ontvangen na finishen een herinneringsmedaille. De eerste drie overall-finalisten op de 5 en 10 kilometer krijgen daarbij een prachtige bos bloemen, gesponsord door Horta. De drie snelste bedrijventeams (per afstand) ontvangen een beker. Huldiging op het podium is voor de 5 kilometer tussen 11.30 en 11.45 uur en voor de 10 kilometer tussen 12.15 en 12.30 uur. De eerste drie finalisten van de jeugdloop ontvangen per leeftijdscategorie een medaille om ongeveer 13.15 uur. Alle jeugdige deelnemers krijgen een bon om een ijsje te halen bij Talamini.

Teams

“Meedoen als bedrijfs- of vriendenteam? Er hebben zich al 15 teams ingeschreven. Er is nog plek. Voor €105,- ontvang je 5 startbewijzen en 10 consumptiebonnen per team (3 tot 5 personen). Vooraf aan de wedstrijd wordt een teamfoto gemaakt door Theo Janssen. De teams kunnen deelnemen aan een loopclinic op 14 of 15 mei vanaf 17.00 uur. Deze wordt gegeven door ervaren looptrainers van AV Hanzesport.”

De start en finish is op de Zaadmarkt. Aansluitend aan de zaterdagmarkt (1 juni 17.00 uur) geldt een parkeerverbod tot 2 juni 18.00 uur. De organisatie wil voorkomen dat auto’s weggesleept moeten worden en verzoekt omwonenden en ondernemers hun auto elders te parkeren. De Zaadmarkt is dan ook niet toegankelijk voor verkeer. In de middag zullen de Harenbergweg en Emmerikseweg (vanaf rotonde Laan naar Eme tot kruising met Thorbeckesingel) tijdelijk afgesloten worden voor verkeer, zodat deelnemers deze wegen veilig kunnen oversteken.

Meer informatie is te vinden op www.hanzesport.nl