Sport

KVZ met vier jeugdploegen herfstkampioen

Korfbalvereniging KVZ sluit de eerste helft van het veldseizoen af met vier kampioenen bij de jeugd. Vorige week zaterdag werden de E2, de D2 en de C3 al kampioen. Dit weekend kwam de D1 daar nog bij. Ook de hoofdmacht van KVZ staat aan kop en maakt kans om als herfstkampioen de zaal in te gaan.  

De jongens en meiden van de E2 wonnen alle wedstrijden en werden vorige week al kampioen door Devinco E2 te verslaan in Deventer. Ook de D2 werd vorige week al ongeslagen kampioen door op eigen veld te winnen van Spirit D3. De meiden van de C3 hebben, net als Rheko, in één wedstrijd de punten laten liggen. Zij zijn dan ook samen kampioen, maar op doelsaldo is de KVZ-ploeg de echte winnaar. De D1 werd dit weekend kampioen door in de uitwedstrijd Oost-Arnhem te verslaan met 2-13.

Alle kampioenswedstrijden werden in verband met de corona-maatregelen helaas zonder publiek gespeeld. De huldiging van de ploegen kon niet gepaard gaan met de gebruikelijke grote mooie taarten, maar de speciale KVZ-muffins bleken een welkom alternatief. Natuurlijk kregen alle spelers en speelsters wel een oorkonde uitgereikt en gingen de ploegen op de foto met de enige echte KVZ-kampioensbokaal.

Het vlaggenschip van KVZ staat na 6 wedstrijden ongeslagen bovenaan in de veldcompetitie. Komende weken speelt KVZ 1 nog twee thuiswedstrijden, helaas ook zonder publiek, en maakt goede kans om als koploper de eerste helft van de veldcompetitie af te sluiten.