Sport

KVZ korfbalt in Hanzehal tegen China

ZUTPHEN – Het Chinese korfbalteam komt naar Nederland van 16 tot en met 31 december. De ploeg doet mee aan de Korfbal Challenge en speelt daaraan voorafgaand drie wedstrijden tegen verschillende Nederlandse korfbalclubs. Eén daarvan is korfbalvereniging KVZ. Op dinsdag 20 december spelen de Chinezen in de Hanzehal in Zutphen tegen KVZ 1.

Het nationale team van China is op de wereldranglijst afgelopen jaar gestegen van plaats 7 naar plaats 5. Dat is ongeveer vergelijkbaar met het niveau hoofdklasse in de Nederlandse korfbalcompetitie. KVZ 1 speelt één niveau daaronder in de overgangsklasse. Het belooft dus een mooi korfbalspektakel te worden.

De Chinese korfballers en begeleiders worden ’s middags al hartelijk ontvangen in het clubhuis van KVZ. Daar serveren de vrijwilligers van de kantinecommissie om 17.00 uur een lekkere maaltijd voor de groep van ongeveer 30 Chinezen en de selectie van KVZ. Daarna vertrekt het gezelschap naar de Hanzehal. Om 19.00 uur speelt KVZ 2 daar eerst een oefenwedstrijd tegen Devinco. Om 20.30 uur begint de wedstrijd van KVZ 1 tegen het Chinese korfbalteam.