Sport

Kampioenschap Veldloop AV Hanzesport

ZUTPHEN – Op zaterdag 18 maart verzorgt AV Hanzesport voor haar leden het clubkampioenschap Veldloop. Er is een prachtig parkoers uitgezet in de bossen van het Geldersch Landschap rondom huize ’t Velde in Warnsveld. Tijdens dit clubkampioenschap komen alle leeftijdscategorieën vanaf de jongste pupillen tot en met de masters aan de start.

Het eerste startschot klinkt om 09.00 uur. Na afloop is er een prijsuitreiking in het clubhuis van AV Hanzesport aan het Deventerachterpad. Hier worden voor de deelnemers pannenkoeken gebakken door het Roparun-team Zutphen; zij zamelen hiermee geld in voor het goede doel, waarvoor zij in het Pinksterweekend meedoen aan de estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam.
Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt door de Stichting Atletiek Accommodatie Zutphen en AV Hanzesport gezamenlijk de aftrap gegeven naar een rookvrij sportterrein. In samenwerking met de Hartstichting en de gemeente Zutphen zullen om 11.00 uur alle pupillen van AV Hanzesport een hesje ontvangen, dat de atletiekaccommodatie in Zutphen een rookvrij sportterrein is. Met het lopen van één hele ronde van 400 meter over de atletiekbaan is de Zutphense atletiekaccommodatie een rookvrije sportaccommodatie geworden. Wethouder sportzaken van de gemeente Zutphen Coby Pennings zal het startschot voor de opening geven.