Sport

John van Loen hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding Eerbeekse Boys

EERBEEK – Voetbalclub SV Eerbeekse Boys heeft een nieuwe trainer voor het eerste elftal en hoofd jeugdopleiding. John van Loen heeft bij Eerbeekse Boys een contract getekend in deze dubbelfunctie vanaf de tweede helft van 2024. Dit nieuws werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van Eerbeekse Boys.

Eerbeekse Boys hoopt met het aantrekken van John van Loen een impuls te kunnen geven aan de voetbalkwaliteiten van de gehele club. Zowel voor de jeugd, dames als heren senioren. “Wij zijn een amateurvereniging en zien dat sommige potentiële selectiespelers nu toch liever kiezen voor een vriendenteam. Wij hopen dat zij met John erbij toch willen gaan voor het selectievoetbal”, aldus Tim Hogeland, bestuurslid voetbalzaken bij Eerbeekse Boys. “Daarnaast zoeken we nog een assistent-trainer voor John en een trainer voor ons tweede elftal.”

De club ging op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nadat Frank van Binsbergen bekend maakte aan het eind van dit seizoen te willen stoppen. “Daarnaast waren wij al langere tijd bezig met een eindverantwoordelijke voor onze jeugdopleiding”, vertelt Hogeland. “Hoe we bij John terecht zijn gekomen? De broer van John is al jaren een gewaardeerd vrijwilliger en scheidsrechter bij onze club. Via hem kwam het balletje aan het rollen.”

Het eerste elftal van Eerbeekse Boys speelt momenteel in de vierde klasse. “Mij maakt het niet uit op welk niveau ik werk”, vertelt John van Loen. “Ik ben gewoon een liefhebber van het spelletje en dan kun je overal terecht. Ik heb bij profclubs en ook amateurverenigingen gewerkt. Het klopt dat mijn broer een rol heeft gespeeld. Maar ook dat ik hier het afgelopen najaar een voetbalclinic heb gegeven voor de jeugd. De sfeer binnen Eerbeekse Boys is mij goed bevallen. En het eerste elftal heeft talentvolle spelers. Er lopen diverse spelers met een verleden bij een betaaldvoetbalorganisatie. Het is een uitdaging voor mij om het team verder te ontwikkelen en een niveau hoger te gaan spelen.”

John gaat zijn werkzaamheden bij Eerbeekse Boys combineren met zijn reguliere werk voor Eurotalents Sportsmanagement. “Het komende halfjaar ga ik mij verdiepen in de club en de spelers. Uitgangspunt blijft dat Eerbeekse Boys blijft werken met eigen spelers. Maar wie wil komen is van harte welkom. Ik heb er veel zin in”, aldus Van Loen.

Foto:

Van links naar rechts: Theo Heida (voorzitter), Tim Hogeland (voetbalzaken), Menno Jansen (voetbalzaken) en John van Loen (Foto: Henk Zwinenberg)