Sport

Inschrijven Voorster Triathlon

VOORST – Na een warme en succesvolle tweede editie lijkt de Voorster Triathlon een echte traditie te worden. Op zondag 14 juli staat de derde editie gepland. De organisatie hoopt wederom op fantastisch weer, zodat het voor deelnemers en toeschouwers een waar feest wordt. Net als voorgaande jaren is men alweer druk aan het werk om alles in goede banen te leiden.

“De Voorster Triathlon is er voor jong en oud, voor de echte triatleet en de recreatieve sporter, voor de professional, maar ook zeker voor ‘Jan met de Pet’ op de ‘gewone fiets’. Door de variatie aan afstanden kan iedereen meedoen, individueel of in een team. Dus schroom niet en ga de uitdaging aan. Het wordt gegarandeerd een fantastische ervaring”, aldus de organisatie.

Laagdrempelig evenement

De doelstelling van de Voorster Triathlon blijft gelijk aan andere jaren. “We willen de beginnende triatleet en de jeugd de mogelijkheid bieden deel te nemen aan een triatlon. Ervaren toppers zijn natuurlijk van harte welkom, maar we blijven een laagdrempelig evenement, zowel in afstand als in sfeer, waar deelnemers van ieder niveau naartoe kunnen leven. We hebben twee afstanden: 1/16 triatlon (250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen) en 1/8 triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). Ook is er de optie om je voor de 1/8 triatlon-estafette in te schrijven. Hiervoor meld je je aan met een team van twee of drie deelnemers. Zo kun je zwemmen, fietsen en lopen verdelen onder je teamleden.”

“Wil je graag met een andere deelnemer tegelijk starten? Dan doen we ons best om dat mogelijk te maken. Zo kunnen jij en je buddy, vriend(in), partner etc. aan elkaar optrekken. Wil je aan de 1/8 triatlon meedoen maar zie je op tegen een massale start? Kies dan voor de zogenoemde ‘rolling start’. Elke vijf seconden start een deelnemer en dus gaat niet iedereen tegelijk het water in. Dat lijkt kort, maar het zorgt voor een goede spreiding in het water.”

Aangepast fietsparcours

Het evenement vindt plaats op zondag 14 juli vanaf 09.30 uur. Jongeren van 10 tot 17 jaar starten om 12.00 uur. “Door werkzaamheden aan de A1 en de Sluinerweg hebben we dit jaar een aangepast fietsparcours. Het loop- en zwemparcours blijft grotendeels ongewijzigd. Over deze parcoursen waren deelnemers erg tevreden afgelopen jaar. Helder zwemwater, goed asfalt, verkeersluw en dat alles in een groene omgeving. Voor zowel bezoekers als deelnemers willen we het evenement een geweldige beleving laten zijn. Veilig en goed verzorgd. Er is ruimte voor 400 deelnemers. Vol is vol, dus meld je aan via de website www.voorstertriathlon.nl/inschrijven. Je schrijft je in via de inschrijfmodule van de Nederlandse Triathlon Bond. Hiervoor maak je kosteloos een account aan, waarna je je inschrijving kunt afronden.”