Sport

Hindernisrace voor het goede doel

Op zaterdag 24 juni vindt voor de vierde keer de Buddy Run zomereditie plaats. Ook deze keer is de start en finish bij Boerderij Klein Graffel in Warnsveld. In het nabijgelegen natuurgebied vol bos en water worden weer tal van uitdagende hindernissen gebouwd die alle sportievelingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.

De Buddy Run is de enige inclusieve obstacle run die ook toegankelijk is voor gehandicapte sporters. Deze zogenoemde G-sporters kunnen samen met hun buddy het parcours aanvallen. En er zijn zelfs hindernissen die toegankelijk zijn met een rolstoel. Ook deze editie bestaat uit een drietal afstanden: 3,5 kilometer, 7 kilometer en 11 kilometer. De twee kortere parcoursen zijn geschikt voor de gehandicapte sporter.

Net als bij de eerdere edities van de Buddy Run gaat de opbrengst naar onderzoek naar de Ziekte van Batten. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden en bekenden om geld in te zamelen voor dit mooie doel. Het opgehaalde geld wordt door de Stichting Batten gebruikt om een driejarig project onder leiding van dokter Peter van Hasselt in het WKZ Kinderziekenhuis in Utrecht te helpen financieren. De deelname van Batten-patiënten aan dit soort onderzoeken is intensief en een belasting voor zowel de patiënt als het gezin. Beat Batten biedt hier ondersteuning om de drempel aan het meedoen aan dit belangrijke onderzoek te verlagen en de Buddy Run Warnsveld levert hier graag een financiële bijdrage aan.

De kaartverkoop voor de Buddy Run is inmiddels gestart via www.buddyrun.nl