Sport

Handbalclub in Brummen zet in op versterking meidenteams

De handbalvereniging in Brummen is op zoek naar nieuwe leden. De gezellige dorpsclub zoekt met name meisjes tussen de dertien en zestien jaar oud die het leuk vinden om te handballen en in teamverband te sporten. Momenteel wordt er alleen getraind, maar wanneer het weer mag worden er uiteraard ook wedstrijden gespeeld.

Bij de Brummense vereniging staan plezier en gezelligheid voorop. Momenteel zijn zij de enige handballers in de regio die actief zijn, en waar ook vrouwen terecht kunnen, sinds Erica’76 uit Dieren geen damesteams meer heeft spelen. “Alle enthousiastelingen zijn welkom in Brummen om te handballen. De jonge garde tot en met 8 jaar speelt nog gezellig gemengd samen, boven die leeftijd hebben we voornamelijk meisjes- en damesteams”, laat bestuurslid Ronald Tuurenhout weten.

Er wordt gehandbald in sporthal de Bhoele in Eerbeek, waar zowel trainingen als wedstrijden worden afgewerkt. “We zijn momenteel bezig om de jeugdteams in een sporthal in Brummen te laten spelen, zodat dit voor ouders en kinderen makkelijker te bereiken is.” Momenteel mogen de teams nog helemaal niet in de zalen spelen door het coronavirus, en wijken ze uit naar een verhard buitenveld in Dieren, bij Erica’76.

Dat de gezelligheid een belangrijk onderdeel is bij de club, onderstreept Tuurenhout: “We organiseren handbalkampen en schoolhandbaltoernooien, wat ieder jaar weer een groot succes is, en vooral heel erg gezellig!” Aanmelden bij de handbalvereniging Brummen kan via de website handbal-brummen.nl of je kunt een e-mail sturen naar: info@handbal-brummen.nl