Sport

Grote opknapbeurt voor nog meer sfeer

In januari van dit jaar ging bij korfbalvereniging KVZ de modernisering van de kantine van start. Eind vorig jaar stemden de leden van de club in met de grote opknapbeurt, die nog meer sfeer brengt in de bruisende vereniging. “Na vele uren noeste arbeid van een trouwe groep vrijwilligers is dat gelukt. De werkzaamheden zijn afgerond, net voordat KVZ woensdag 17 juni haar twintigste verjaardag vierde. Helaas op dit moment nog niet met een feestelijk samenzijn in de vernieuwde kantine”, vertelt Marije Kabel.

“Ook de werkzaamheden verliepen anders dan verwacht als gevolg van de coronamaatregelen. Na de eerste weken viel de hulp van de Vutters, die normaliter elke woensdagochtend in en om het clubhuis aan het klussen zijn, weg. Vanaf dat moment kwam al het werk neer op de schouders van een trouwe ploeg hard werkende mannen, die met een paar tegelijk onder het toeziend oog van ‘opzichter’ Hannie op heel veel vrije avonden en zaterdagen de klus succesvol hebben geklaard. Het werk is grotendeels zelf uitgevoerd, de materialen zijn zo veel mogelijk gekocht bij sponsoren van KVZ. Een mooie manier om iets terug te doen en te laten blijken hoe belangrijk sponsoren zijn voor de club.”

Met dank aan het ontwerp van Astrid Robberegt, zelf ook korfballend bij KVZ, is er een heel andere, warme sfeer ontstaan die wacht op de gezelligheid van de leden, aldus Kabel. “Een greep uit de meest opvallende nieuwe elementen: meer banken, sfeervolle ledverlichting en een vernieuwde bar, met daarachter een prachtige luchtfoto van de accommodatie met het logo van KVZ erop als achtergrond.”

Clubhuis inwijden

Kabel, tenslotte: “Deze week zou een mooi moment zijn geweest om het nieuwe clubhuis in te wijden, want woensdag 17 juni bestaat KVZ precies twintig jaar. Helaas kan dat op dit moment niet gevierd worden met een feestelijk samenzijn. De gezelligheid laat nog even op zich wachten tot de coronamaatregelen verder versoepeld zijn.