Sport

Gemeente Zutphen stemt in met plan voor vernieuwing korfbalvelden

Het bestuur van KVZ is verheugd dat de gemeente Zutphen heeft ingestemd met het plan dat de korfbalvereniging heeft voorgesteld voor de vernieuwing van de velden. “Vorige week stemden de leden in met de investering die nodig is voor het bijbehorende verlichtingsplan. Met de uitvoering van dit totaalplan voor de nieuwe inrichting van de velden in het najaar van 2020 is KVZ klaar voor de toekomst.”

Vorig seizoen werd goed duidelijk dat het kunstgrasveld van KVZ aan vervanging toe is. “Door de kleinere afmetingen van de speelvelden is een herinrichting logischer dan alleen de toplaag vervangen. In het plan dat de ‘werkgroep herinrichting’ van KVZ heeft gemaakt, zijn de velden zo ingericht dat ze optimaler worden benut en er is ruimte voor een schuttersveldje en staptribunes rondom het hoofdveld. Wij zijn verheugd dat de gemeente Zutphen akkoord is gegaan met het plan van KVZ en het benodigde budget beschikbaar stelt”, aldus het bestuur.

De korfbalvereniging is zelf verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe lichtmasten en bijbehorende installaties. “De leden van KVZ konden coronaproof stemmen over de investering die nodig is voor de nieuwe, energiezuinige led-veldverlichting. Ruim honderd leden van KVZ stemden unaniem in met de benodigde investering. Hiermee is de weg vrij om de vernieuwing en herinrichting van de velden te realiseren. De werkzaamheden starten nog dit najaar, direct na de eerste helft van de veldcompetitie.”

De KVZ’ers konden het stemmen combineren met het bewonderen van de nieuw ingerichte kantine en het genieten van oefenwedstrijden van de jeugd en de selectie tegen KV Apeldoorn. “Zowel spelers als publiek zijn blij dat er weer wedstrijden gespeeld mogen worden en dat de veldcompetitie op 5 september van start gaat.”