Sport

Gegarandeerd een nat pak bij de Buddy Obstacle Run

ZUTPHEN – Op zaterdag 25 juni vindt de zomereditie van de Buddy Obstacle Run in Zutphen plaats. Het uitdagende parcours gaat dwars door een natuurgebied vol hindernissen, speciaal gemaakt voor alle niveaus. “Dit jaar ontkom je niet aan een nat pak. Er zijn namelijk extra veel waterhindernissen. Of je valide of invalide bent, dat maakt niet uit bij deze obstacle run. Samen gaan we ervoor. Wij van Battle4Kids kunnen je verzekeren dat je dit niet snel gaat vergeten”, zegt Erik Hofmans, directeur van deze stichting.

“Dit jaar is er keuze uit drie verschillende afstanden. Je kunt kiezen uit 3,5, 7 of 11 kilometer. De start en finish bevinden zich op het terrein van Boerderij Klein Greffel in Warnsveld. Starten is mogelijk tussen 09.15 en 13.30 uur en je mag zelf jouw startvak kiezen. Goed om te weten: aan alle afstanden kan in hetzelfde startvak worden begonnen. Dus ga je met je gezin en de één wil 3,5 kilometer en de ander 7 kilometer, dan kun je toch tegelijk starten. Hoe leuk is dat? Je kunt nu al je deelname vastleggen via de website www.buddyrun.nl

De langste afstand van 11 kilometer telt liefst 39 hindernissen. Deelnemers gaan daarbij wel vier keer door de Berkel en er is zelfs een wedstrijdvak voor de echte sportievelingen. Hofmans: “De Buddy Run is uniek in zijn soort, want iedereen kan meedoen. Het parcours bevat ook hindernissen die je met een rolstoel kunt trotseren. Dus ben jij of ken jij een gehandicapte sporter, geef je dan op via Zutphen – inschrijven gehandicapten – Buddy Run. Er ligt een gave medaille (inbegrepen in de prijs) klaar voor iedereen die over de finish komt.”

Vrijwilligers gezocht
Hofmans vervolgt: “Om dit evenement tot stand te kunnen brengen, zijn we nog volop op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Er zijn genoeg taken, voor elk wat wils. Denk hierbij aan parcours bouwen (extra bonus: als je hiermee helpt krijg je een gratis kaartje voor een run naar keuze), parkeerhulp, toezicht houden bij de hindernissen tijdens de run, deelnemers instructie geven, hulp bij de catering. Kortom, eigenlijk bij alles wat er bij een groot evenement komt kijken. Lijkt jou dit leuk? Meld je dan aan via onze website  www.buddyrun.nl/aanmelden-als-vrijwilliger-en-of-buddy/ of stuur een mail naar info@battle4kids.nl

Ziekte van Batten
De opbrengst van de buddyrun is bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Batten, een stofwisselingsziekte die alleen voorkomt bij kinderen. Tot deze kinderen vijf jaar zijn, lijkt er niets aan de hand te zijn. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen, waaronder ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Tussen het 15e en 25e levensjaar overlijden deze kinderen meestal. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen. “Met deze buddyrun willen we zoveel mogelijk geld ophalen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze slopende ziekte. Doe je mee? Maak dan jouw sponsorpagina aan via www.inactievoorbeatbatten.nl/evenement/buddy-obstacle-run-voor-beat-batten-2022. Zo kun jij je laten sponsoren door bijvoorbeeld je vrienden, familie, collega’s, klasgenoten en noem maar op.”