Sport

Droomdebuut in een Porsche

EERBEEK – Op het circuit van Valencia werd de wintereditie van de Porsche Sprint Challenge gereden. Robert de Haan uit Eerbeek kwam uit in de Sport divisie voor het Britse Richardson Racing Team. Met twee pole positions en twee overwinningen kan De Haan zich geen betere start van het seizoen wensen.

Het circuit van Valencia was het decor van de start van een nieuwe hoogstaande competitie uit de Porsche-piramide. Een competitie die rijders en teams de kans geeft om in optimale omstandigheden tijdens de winterperiode te kunnen racen. Geracet wordt in de officiële Porsche 911 GT3 cup-auto in een door Porsche georganiseerd evenement. Een week voor het evenement werd Robert uitgenodigd voor deelname door het Britse raceteam Richardson Racing. Zonder enkele verwachtingen en nog geen race-ervaring in deze klassen scoorde Robert twee pole positions en twee race wins, de maximale score. De tegenstanders bestonden veelal uit tweedejaars rijders met veel race-ervaring, een opmerkelijke prestatie dus. Robert was dan ook dik tevreden: “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik gevraagd ben om dit weekend te komen rijden voor Richardson Racing; dat we deze topresultaten hebben neergezet was het droomdebuut. Het was voor mij de eerste wedstrijd in deze auto.”

Komende periode

De winteruitvoering van de Porsche Sprint Challenge gaat verder de komende weken met nog twee raceweekenden op het programma: 11 en 12 februari in Portimão, 24 en 25 februari in Barcelona. Door het opmerkelijke resultaat en aan de leiding te gaan in het kampioenschap, wordt er nu haastig gekeken voor deelname aan de twee volgende ronden.  In 2023 gaat De Haan een nationaal Porsche-kampioenschap rijden, om in 2024 vervolgens een vaste waarde te zijn in de Porsche Supercup. Voor deze route is De Haan nog op zoek naar partners.