Sport

Bijzondere prestaties gezocht voor sport- en beweeggala

Actief Zutphen is op zoek naar sportprestaties en bijzondere initiatieven op het gebied van sporten en bewegen. “Ken jij iemand of een organisatie in de gemeente Zutphen die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van sport en bewegen in 2023? En dan specifiek initiatieven waarbij het doel is dat iedereen mee kan doen? Nomineer dan op www.actiefzutphen.nl”, aldus een woordvoerder.

“Iedereen kan iemand aanmelden voor een nominatie. Voorwaarde is dat de prestatie, het vrijwilligerswerk of het initiatief heeft plaatsgevonden in 2023 en dat de genomineerde(n) uit Zutphen komt/komen. Aanmelden kan tot 7 januari 2024 op www.actiefzutphen.nl.”

Er zijn vijf categorieën: sportprestatie van het jaar (individueel), sportprestatie van het jaar (team), vrijwilliger van het jaar, actieve buurtprijs en maatschappelijke beweegprijs. Een jury, bestaande uit personen die in de gemeente werken of wonen, of een sterke binding hebben met sport en bewegen in Zutphen, buigt zich vervolgens over alle aanmeldingen. Uit alle inzendingen worden per categorie drie sporters/vrijwilligers/initiatieven genomineerd. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens het sportgala op 1 maart 2024.

De gala-avond op 1 maart staat in het teken van inclusie: iedereen kan meedoen. Het is een avond van verbinden, waar sporters, vrijwilligers, buurten, verenigingen en instellingen bij elkaar komen. Het wordt een mooie avond waarin Zutphense beweeginitiatieven centraal staan. Daarmee is het een avond vol inspiratie voor mensen om te kiezen voor sport en bewegen.