Sport

Bij Walking Football staat niemand buitenspel

WARNSVELD – Je bent zo jong als je je voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football: een voetbalvorm voor (globaal) 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Vrijdagavond 25 oktober start bij Warnsveldse Boys, op de velden van Sportpark ’t Braamveld aan Veldesebosweg 30, de eerste training. Vooraf is er een kop koffie, met uitleg van enkele regels van het Walking Football, in de kantine van de club. 

In andere gemeenten is het al een groot succes: Walking Football. Speciaal voor 60-plussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet. Wel of geen voetbalervaring, dames en heren, iedereen kan meedoen aan de trainingen.

Door samen te voetballen kom je met elkaar in contact en blijf je fitter. De training start om 19.00 uur, de voorbereiding in de kantine om 18.30 uur. De training start met de warming-up en eindigt met een wedstrijdje Walking Football. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer of lid van Warnsveldse Boys te zijn. De trainingen staan in de opstartfase onder leiding van Peter Janssen; hij is onder andere hoofdtrainer bij vv Reünie te Borculo en heeft zijn eigen voetbalschool in Vorden.

Iedereen kan meedoen. Deelnemers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal-, wandel-, hockey- of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Er is al menig zweetdruppel bij het Walking Football neergedaald, want wandelvoetbal daagt meer uit dan de meesten vooraf denken.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar Gerhard Geerken: Gerard.Geerken@warnsveldseboys.nl  Er zijn geen kosten verbonden aan de sportintro-trainingen Walking Football.

OldStars Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers te stimuleren tot bewegen, mee te doen en met elkaar in contact te brengen. Verenigingen worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.