Sport

Banen zwemmen is weer mogelijk

Vanaf woensdag 5 mei 10.00 uur kan het weer: zwemmen in Zwembad en kanocentrum De Berkel in Almen en in Zwembad de Boskoele in Gorssel. Alle zwemfanaten uit de regio kunnen weer komen, al laat het lentezonnetje zich nog niet al te vaak van haar warme kant zien.

Volgens protocol zwembranche
“We werken volgens een plan dat voldoet aan het protocol van de zwembranche. Dit is opgesteld in nauwe samenwerking met het RIVM. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om onze zwembaden weer klaar te maken voor de zomer. Het ziet er prachtig uit. De spelregels die nu gelden, staan een langer verblijf dan een uur echter niet toe. Maar zodra het mag, kan er wellicht ook weer langer gezwommen worden. De ligweide is nog gesloten.”

Activiteiten
Recreatief zwemmen is nog niet aan de orde, wel kun je banen zwemmen. Ook wordt er onder andere zwemles, aquabootcamp en triathlonzwemmen volgens de coronaregels georganiseerd.

Vooraf reserveren en in banen zwemmen
Vanwege de strikte regels kunnen er maar een beperkt aantal zwemmers toegelaten worden. Om toch zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om te zwemmen, wordt er met time slots gewerkt. Vooraf reserveren is een voorwaarde. Dit kan op de website. Er is keuze uit schoolslag rustig tempo, schoolslag snel of borstcrawl. De openingstijden zijn aangepast. Het advies is dan ook voorafgaand aan het eerste bezoek de ‘spelregels’ zoals vermeld op de website te lezen (www.zwembaddeberkel.nl & www.zwembaddeboskoele.nl)