Sport

Alternatieve Wandel4Daagse Eerbeek

De Stichting Wandel4Daagse Eerbeek heeft vorige week besloten dat het ook dit jaar vanwege de coronacrisis niet mogelijk is om een reguliere Wandel4Daagse te organiseren. De stichting verzorgt dit jaar een alternatief, zodat jong en oud toch kunnen genieten van mooie wandelingen in en rondom Eerbeek. Iedereen die de alternatieve tocht volbrengt, ontvangt vanuit de stichting een medaille en een oorkonde.

De Stichting Wandel4Daagse Eerbeek verwacht dat het niet mogelijk is om in mei/juni een evenement te organiseren dat elke avond rond de 1000 deelnemers trekt. De stichting heeft een aantal maanden voorbereidingstijd nodig om het evenement samen met de scholen te kunnen organiseren. Dat betekent dat, als de komende maanden een evenement van de omvang van de Wandel4Daagse weer mogelijk zou zijn, de tijd te kort is om een veilig en gezellig evenement neer te zetten voor de deelnemers. Uitstellen tot september biedt ook geen zekerheid dat het evenement dan wel georganiseerd kan worden. Bovendien is er dan voor de scholen te weinig voorbereidingstijd vanwege de zomervakantie.

Home Edition

Toch wil de Stichting Wandel4Daagse Eerbeek jong en oud in Eerbeek, Hall, Loenen en Laag-Soeren in staat stellen om dit voorjaar een wandel4daagse te wandelen. Daarom organiseert ze dit jaar een alternatieve Wandel4Daagse: de Home Edition. Deze Home Edition stelt deelnemers in staat om op eigen gekozen momenten zelfstandig de routes te lopen. Deelnemers moeten zich uiteraard houden aan de geldende coronamaatregelen op het moment dat ze gaan wandelen.

Op dit moment treft de Stichting Wandel4Daagse Eerbeek alle voorbereidingen voor deze alternatieve Wandel4Daagse. Over een paar weken komt de stichting met nadere informatie en wijze van deelnemen.