Sport

58ste Ronde van Zutphen

Op zondag 9 juni vindt in de historische binnenstad van Zutphen voor de 58ste keer De Ronde van Zutphen plaats. De wielerronde van Zutphen is een geweldig evenement om onder het genot van een hapje en een drankje op een terrasje aan de markt, de plaatselijke fietshelden van Zutphen en verre omgeving van dichtbij mee te maken.

De eerste wedstrijd stond genoteerd op 23 augustus 1947 en werd gewonnen door Cor Elswijk. Werden in de beginjaren de wedstrijden verreden op het plaatselijke parcours rondom de Miete in de Hoven, in de latere jaren was dit rondom de Houtwal in Zutphen.

De start vindt plaats op de Zaadmarkt, waarna de renners over de kasseien langs de terrassen van de Houtmarkt linksaf de Lange Hofstraat inslaan. Na passage van het oude en nieuwe stadhuis gaat het richting de Martinetsingel, waar de rechtbank Gelderland gepasseerd wordt. Linksaf door de Pelikaanstraat komen de renners weer terug op de Zaadmarkt, met de finish nabij de fontein.

De ruimte rondom het afgesloten parcours is geheel vrij te bezoeken en op de markten afgezet met dranghekken. Daar zijn twee locaties met oversteekplaatsen gemaakt, zodat je vrij kunt lopen langs het parcours. Op aanwijzing van de parcourswachten kunt u langs de route oversteken. De organisatie staat onder auspiciën van de KNWU, waarbij de Gemeente Zutphen een evenementenvergunning heeft afgegeven. Tijdens de wedstrijden is het niet toegestaan om over te steken.

Om 14.00 uur vindt de start plaats van de dames, verenigd in de Women Cycling Series met junioren, nieuwelingen, elite, beloften en amateurs over een afstand van 50 kilometer. Om 16.00 uur start de heren elite, amateurs en nieuwelingen over een afstand van 80 kilometer. Voor meer informatie, e-mail rondevanzutphen@etp-zutphen.nl of website www.rondevanzutphen.nl