Stedendriehoek

Spechten-excursie de ‘jonge vogelaars’

ZUTPHEN – De ‘jonge vogelaars’ gaan zaterdag 7 maart op zoek naar spechten in het kasteelbos van Hackfort. Deze groep kinderen is tussen 8 en 12 jaar en hoort bij de Vogelwerkgroep Zutphen.

De spechten-excursie gaat naar Hackfort, omdat daar veel oude bomen staan. Immers, spechten zijn dol op oude bomen. Zij smullen van de keverlarven die in het dode hout leven. Tevens klinken dode takken goed als de spechten daar met hun snavel op roffelen. Het voorjaar gaat weer beginnen. Als het zaterdag prettig weer is, hoor je overal in het bos het geroffel van de spechten. Dankzij dat geluid weten de ‘jonge vogelaars’ waar ze moeten zoeken om de spechten te zien. Vervolgens rest de vraag: waar bevindt de vogel zich precies en hoe krijg je hem via de kijker in beeld? Dat leren de begeleiders – geoefende vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen – de jonge vogelaars.

Iedereen tussen 8 en 12 jaar en met belangstelling voor vogels is welkom om een keer te komen kijken. Mail voor meer informatie of aanmelding naar jongevogelaars@gmail.com. Tevens is er informatie te vinden op www.vwg-zutphen.nl/jeugd over o.a. het seizoensprogramma en de verslagen van voorgaande expedities met de jeugd.