Stedendriehoek

Sopraan en orgel in sprankelend Marktconcert

Op zaterdag 7 augustus om 17.00 uur is er weer een Marktconcert in de Walburgiskerk. Naast de gevestigde namen treden ook dit jaar weer jonge, talentvolle musici van diverse conservatoria op.

Sopraan Sara Barakat zal samen met organist Francesca Ajossa een programma laten horen met muziek van onder andere Buxtehude, Vivaldi, J. van Oortmerssen en H. Andriessen.

Nadat Sara Barakat als violist afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel wijdde zij zich volledig aan het zingen. Ze volgde masterclasses bij wereldberoemde docenten zoals Margreet Honig, Anna Samuil en Olga Chernov. Zij maakt deel uit van het Rotterdam Symphony Chorus en zong onder directie van Valery Gergiev, Lahav Shani en Yannick Nézet-Séguin.

Francesca Ajossa (1999) genoot haar muzikale opleiding in haar geboorteplaats Cagliari (Sardinië) en vervolgde deze in Nederland. In 2016 speelde zij drie concerten in Hong Kong en Macao ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Paus Franciscus. In juli 2020 rondde zij op het Rotterdams Conservatorium haar Master of Music af. Bij het concert bespeelt zij het grote Baderorgel.

Het concert is gratis toegankelijk met een vrijwillige bijdrage aan de uitgang.