Stedendriehoek

Sobere herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog in Warnsveld

“Helaas kunnen de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog in Warnsveld, wegens het nog steeds heersende coronavirus, ook dit jaar niet op de gewenste manier worden gehouden. In overleg met de schoolleiding van de adoptiescholen en rekening houdend met de geldende regels, is daarom besloten de herdenkingen alleen te doen plaatsvinden met de leerlingen en enkele begeleiders”, vertelt Henk Mulder namens het herdenkingscomité.

“Op dinsdag 6 april staan we bij het Witte Kruisje aan de Looër Enkweg, dat herinnert aan de eerste daar gesneuvelde Canadese militair Cpl A.P. Periard. Dat doen we met Kindcentrum Lea Dasberg. Op woensdag 7 april zijn we bij het Canadezenmonument (zie foto) aan de Kerkhofweg, ter herdenking van alle 36 op tóenmalig Warnsvelds grondgebied gesneuvelde Canadese militairen. Aanwezig is hierbij CBS Arcade. Op vrijdag 23 april, tenslotte, herdenken we samen met het Isendoorn College de Vergeten Slachtoffers en vermoorde Joodse patiënten uit het Oude en Nieuwe Gasthuis bij de gedenktekens van GGNet.”
Van tevoren besteden de scholen aandacht aan de Tweede Wereldoorlog en wordt met medewerking van het Comité Herdenkingen aan de leerlingen verteld waarom deze  herdenkingen plaatsvinden.