Stedendriehoek

Sneak previewnMusea Zutphen

ZUTPHEN – De feestelijke publieksopening van de vernieuwde Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof vindt plaats in het weekeinde van 13 en 14 mei. Voor wie niet kan wachten, is er in het weekend van 18 en 19 maart een aantal exclusieve sneak previews gepland waarvoor men zich kan aanmelden.

Momenteel zijn de inrichtingswerkzaamheden nog in volle gang. Twaalf museumzalen voor de vaste collecties van het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak worden gevuld met museale objecten en kunstwerken. De oplevering van de Orangerie – waarin de entree, museumwinkel en het auditorium zijn gevestigd – en van de museumtuin volgen binnenkort.

Tijdens de sneak previews krijgt de bezoeker een spannend kijkje achter de schermen van de Musea Zutphen en de Archeologische dienst. Er worden op verschillende tijden rondleidingen gegeven en informatie verstrekt over het pand en over wat er in het Hof van Heeckeren te zien en te doen is vanaf de opening. Opgeven voor de sneak previews kan via de website www.museazutphen.nl .