Stedendriehoek

Slachtofferhulp naar nieuwe locatie

ZUTPHEN – Vorige week woensdag opende locoburgemeester Eva Boswinkel de nieuwe locatie van Slachtofferhulp Nederland aan de Nieuwstad 69 in Zutphen.

De nieuwe locatie is centraal gelegen in Zutphen en makkelijk bereikbaar. Dit is de belangrijkste reden voor de verhuizing. Edward van der Kruijk, bestuurder van Slachtofferhulp Nederland: “Het is voor medewerkers en slachtoffers prettig als de locatie goed bereikbaar is. We bieden emotionele, praktische én juridische ondersteuning. Omdat we werken met multidisciplinaire teams, is het fijn dat al die disciplines nu op een prachtige nieuwe locatie verenigd worden.”

Eva Boswinkel: “Slachtofferhulp is van onschatbare waarde; dat heb ik zelf ervaren tijdens een persoonlijke, nare gebeurtenis. Als je impact hebt op één mens, dan heb je impact op heel veel mensen. Niet alleen voor slachtoffers maar ook voor de gemeenten zijn jullie van grote betekenis, dat wil ik jullie echt meegeven. En ook namens hen wil ik jullie bedanken voor jullie inzet. Dankzij jullie krijgen slachtoffers weer vertrouwen in de medemens.”

Het werk van Slachtofferhulp Nederland wordt voor een deel gedaan door vrijwilligers en er is altijd behoefte aan versterking. Districtsmanager Jetske Nijman: “Vrijwilligerswerk doen voor Slachtofferhulp Nederland is niet niks, maar je krijgt er veel voldoening en fijne collega’s voor terug. Je wordt goed getraind en begeleid, zodat je slachtoffers kunt ondersteunen die bijvoorbeeld een misdrijf of verkeersongeval hebben meegemaakt. We zijn dan ook op zoek naar mensen die henzelf graag willen (blijven) ontwikkelen en daarmee van betekenis willen zijn voor hun medemens. Als vrijwilliger kun je vanuit ons kantoor werken en in je eigen omgeving, bijvoorbeeld bij het doen van huisbezoeken. We zoeken dus niet alleen mensen die in Zutphen en omstreken wonen, maar bijvoorbeeld ook in Apeldoorn of Winterswijk.”

Voor meer informatie: werkenbij.slachtofferhulp.nl/word-vrijwilliger