Stedendriehoek

Scheurkalender meteen dé Canon van Zutphen

Zutphen barst van de mooie evenementen, prachtige historie, unieke winkels en je kunt er heerlijk eten en drinken. Zo’n stad verdient een eigen scheurkalender: De enige echte Zutphense Scheurkalender.

“Het idee van een scheurkalender ontstond dit voorjaar toen we met de heren van Studio ToonWorkz om tafel zaten”, vertelt Maarten van Kranenburg, regisseur en mede-eigenaar van Lutim Creatief Mediabureau. “Er is in onze stad zo veel te doen, mooie evenementen, prachtige historie, die passen allemaal perfect in deze kalender. Alle dagen worden in cartoonvorm verwerkt en natuurlijk ontbreken de strips van Gert & Tess daarbij niet.”

Collectie

“Wij maken al jaren de strip van de enige echte Zutphenezen en inmiddels hebben wij een collectie van cartoons die vanaf 2014 zijn verschenen”, vult John Post, ontwerper en animator van Studio ToonWorkz aan. “De kalender bevat verschillende bekende maar ook minder bekende plekjes in Zutphen en omgeving die terugkomen met een beschrijving. Tevens komen de liefhebbers van rebussen en de plaatjes met 10 verschillen ruimschoots aan bod.”

Eigen cartoon

Voor bedrijven en instellingen is er de mogelijkheid één of meerdere dagen te kopen en je kunt je eigen cartoon krijgen. “Dan kan het gaan om een evenement, een bepaalde actie, jubileum of om welke (speciale) dag dan ook. Zo zijn er bedrijven die hun personeel verrassen, jubilea, of al hun medewerkers een scheurkalender geven in hun kerstpakket, of weggeven als relatiegeschenk”, vertelt Maarten. “De verkoop loopt als een trein. Veel bedrijven willen met een positieve blik naar 2021 toe werken. Daar past zo’n vrolijke kalender natuurlijk erg goed bij. En voor wie nog een dag wil claimen: haast is geboden, want er zijn al aardig wat dagen vergeven. Kijk voor meer informatie op www.scheurkalender.com”

In vogelvlucht

“Wat we absoluut niet moeten vergeten is De Vrolijke Canon van Zutphen”, vertelt John. “We stellen samen met archeoloog Davy Kastelein een lijst op met historische onderwerpen die in vogelvlucht de geschiedenis van onze mooie stad vertellen. Hij had daarbij twee opdrachten: in de eerste plaats moet het een gebeurtenis zijn waarover wij een grap kunnen maken en ten tweede mogen het echt wel voor het grote publiek onbekende gebeurtenissen zijn. Dit is dan de eerste en tot nu toe enige echte Canon van Zutphen. En daar leren we met z’n allen ook nog wat van!”

Reserveren

“Scheur nu naar Boek en Buro van den Brink, Beukerstraat 77 te Zutphen, want daar is hij vanaf nu te reserveren! Of reserveer hem telefonisch via 0575-519717 of per e-mail: zutphen@boek-en-buro.nl”