Stedendriehoek

Schatten zoeken bij Erve Eme

ZUTPHEN – Zaterdag 14 en zondag 15 oktober is het weekend van de Nationale Archeologiedagen. Tijdens dit weekeinde is er op diverse plekken in het land van alles te beleven rondom het thema archeologie. Bij Erve Eme op de Kaardebol kunnen kinderen als een echte archeoloog komen graven.

Erve Eme is het historische, middeleeuws erf, gelegen op het terrein van de Kaardebol aan de Harenbergweg. Dit weekeinde zijn kinderen, én ouders, welkom tussen 10.00 en 17.00 uur om zelf te komen opgraven. “Wil jouw kind graag een Junior Archeoloog worden? Dan is dit zijn of haar kans. Deze dagen mogen kinderen komen zoeken naar scherven en schatten. Zelf graven en de mooiste scherven uit een ver verleden vinden. Maar ook kunnen kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, eigen archeologische schatten meenemen; dan vertellen wij wat het is geweest en hoe oud het is”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Bijzondere objecten die normaliter bij musea in de vitrine liggen, kun je bij Erve Eme zelf aanraken. “Al eens een Vikingzwaard van dichtbij willen zien en willen vasthouden? Bij Erve Eme mag je (bijna) alles aanraken en vasthouden. Natuurlijk komen tijdens dit weekend op ons erf ook de vroege middeleeuwen weer tot leven. Mensen in middeleeuwse kleding lopen rond en verschillende middeleeuwse ambachtslieden zullen aan het werk zijn.”

De entreeprijs bedraagt €3,- voor volwassenen, voor kinderen is het gratis (maximaal twee kinderen per volwassene). Pinnen is niet mogelijk. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Harenbergweg 1 of bij zwembad De IJsselslag (vijf minuten lopen).