Stedendriehoek

Schaaksenior ziet wereldkampioennvan dichtbij live spelen

WARNSVELD – Al zijn hele leven is Dick van Rikxoort (96 jaar) een groot schaakfanaat. Ook nu hij bij Domus Magnus in woonzorglocatie Huis ter Weegen in Warnsveld woont, gaat hij iedere week naar de schaakvereniging. Daarnaast komen er wekelijks vrijwilligers bij hem langs om te schaken. De krasse knar speelt op behoorlijk hoog niveau en houdt de grootmeesters goed in de gaten.

Hoofd Welzijn Judith Röttjers kwam de aankondiging van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee tegen, één van de grootste en sterkste toernooien ter wereld. Van Rikxoort is enorm enthousiast over grootmeester Magnus Carlsen, de huidige wereldkampioen. Het leek Judith daarom leuk om de senior in het kader van de activiteit ‘Wensen van de bewoners’ hier mee naartoe te nemen. Een behoorlijke onderneming voor iemand van 96 jaar, helemaal omdat het ruim 1,5 uur rijden is. Maar de hoogbejaarde schaakliefhebber was sprakeloos en vroeg zich met grote ogen af of dat echt mogelijk zou zijn.

Wenskaart

Sinds 2015 kunnen de bewoners van Huis ter Weegen en Huis Welgelegen in Warnsveld met kerst een wenskaart invullen. Dit initiatief van Domus Magnus, de overkoepelende woonzorgorganisatie, maakt het mogelijk om bewoners te enthousiasmeren om hun passies nog steeds tot uitvoering te laten brengen. Iedere maand wordt er op iedere locatie minimaal één wens georganiseerd door het personeel en in vervulling gebracht.

VIP

Vorige week stapten Van Rikxoort en Judith Röttjers de auto in om een wedstrijd van grootmeester Magnus Carlsen bij te wonen. Dankzij de medewerking van Tata Steel kreeg de senior een echte VIP-behandeling en mocht hij het begin van de wedstrijd van de grootmeesters van heel dichtbij bekijken. Een grote eer die slechts weinigen van de duizenden bezoekers van het toernooi ten deel valt. Hij was dan ook zeer onder de indruk: “Dat ik zo dichtbij mocht komen was voor mij een geweldige en onvergetelijke ervaring.”