Stedendriehoek

Samen zwerfafval prikken in Gorssel

Foto: Shutterstock

‘Samen in Gorssel’ houdt op zaterdag 22 augustus van 10.00 tot 12.00 uur weer een leuke activiteit: Vaste Prik. “Samen gaan we op pad om het zwerfafval in Gorssel op te ruimen”, vertelt Fransje Bongenaar.

“Dus wil je nieuwe en bekende mensen ontmoeten in Gorssel? En draag je het dorp ook een warm en schoon hart toe? Kom dan elke vierde zaterdag van de maand om 10.00 uur naar de Brink, naast de kerk aan de Hoofdstraat 27. Daar beginnen we met koffie/thee/limonade en wat lekkers. Kom alleen, of met je kinderen, opa of buurvrouw; het is leuker dan je denkt en iedereen kan het! Wij zorgen voor prikkers, hesjes en zakken, en voor de versnapering. Wel graag aanmelden vooraf via e-mail meaburgering@gmail.com, want we kunnen met maximaal dertig personen op pad. Einde van de activiteit is om 12.00 uur. Kom als het even kan op de fiets; dat is handig om op de verschillende priklocaties te komen.”

Samen in Gorssel wordt gevormd door een groep dorpsbewoners die het leuk vindt om activiteiten te organiseren. “Zo hebben we meerdere filmmiddagen en het Gorssels Buffet georganiseerd. Samen in Gorssel is ontstaan vanuit de behoefte om zorg te dragen voor elkaar, de natuur en de omgeving en om actief verbinding te zoeken met de mensen om je heen. Vaste Prik staat in het teken van de zorg voor de natuur en de omgeving. Samen zwerfafval prikken is bovendien een leuke manier om elkaar te ontmoeten.”