Stedendriehoek

‘Samen komen we er doorheen!’

BRUMMEN – Dat de deuren van de Vroolijke Frans weer dicht moesten, betekent niet dat men in Brummen/Broek bij de pakken neer gaat zitten. Het team van de uitspanning stroopt de mouwen juist nog eens extra op en gaat zich inzetten voor mensen die het hard nodig hebben. De warme gastvrijheid die men normaal gesproken laat zien binnen de vroolijkheid, wordt nu ingezet op plekken waar men die warmte in deze periode heel goed kan gebruiken.

De capaciteiten van het team bleken bij de eerste sluitingsperiode in het voorjaar heel erg breed. “Natuurlijk is het verwennen van gasten de kernkwaliteit, maar daarnaast waren er ook onvermoede talenten met tuinonderhoud, schilderen en timmeren”, vertelt Theo van Enckevort. “In een speciale bijeenkomst heeft het team zich enthousiast en volmondig uitgesproken om de kwaliteiten en vrijgekomen capaciteit in te zetten op plekken waar de vraag naar en behoefte aan ondersteuning en waardering het grootst is. Dat alles onder het motto: Samen komen we er doorheen!”
Het team van de Vroolijke Frans heeft zijn diensten onder andere aangeboden aan Onze Droom, Philadelphia en de voedselbank Zutphen. “Hier is heel enthousiast op gereageerd en de komende weken wordt in overleg met deze organisaties bepaald wat we gaan doen. In ieder geval wordt er gekookt voor de voedselbank in Zutphen en gaan we aan de slag in de tuin van Onze Droom in Brummen, in combinatie met de bereiding van een heerlijk soepje voor vrijwilligers en deelnemers. Verdere acties worden de komende weken uitgewerkt.
Om iedereen te laten genieten van extra warmte in deze kille dagen, worden de geplande wildavonden omgezet in een speciale actie in het derde weekend van november. Onder een sfeervolle aankleding kunnen liefhebbers op zaterdag 21 november een keuze van toepasselijke najaarsgerechten afhalen.”

Voor meer informatie over het programma en de activiteiten van de Vroolijke Frans in deze periode, zie de website www.devroolijkefrans.nl of bel naar 0575-561719.