Stedendriehoek

Samen in de voedseltransitie

GORSSEL – De Tegenlicht Meetup-bijeenkomst in Gorssel op dinsdag 14 april heeft als thema ‘Samen in de voedseltransitie’. De avond start met de documentaire ‘Plattelandspioniers’, waarin onder anderen voedselbosexpert Wouter van Eck zijn visie geeft op duurzame landbouw, waarna de bezoekers met elkaar in gesprek gaan. 

Ook plattelandspionier Tuinderij De Veldhof uit Joppe geeft een kijkje in de keuken van de duurzame landbouw. Een raadslid van de gemeente Lochem, Marleen van der Meulen (D66), legt uit hoe de gemeente zich inzet voor de duurzame voedseltransitie. De entree is gratis.

Het Nederlandse platteland is een broedplaats voor nieuwe initiatieven. Om de schade van klimaatverandering te beperken, moet het landbouwbeleid radicaal op de schop. Maar wie gaat dat doen? Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin. Hoe zou de duurzame voedselketen er uit kunnen zien en wat kunnen wij als burgers hier aan bijdragen om de omschakeling te versnellen?

Het programma in ’t Trefpunt, Molenweg 53-55 in Gorssel, begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten. Na afloop is er een drankje en ruimschoots gelegenheid om contacten met elkaar te leggen en informatie uit te wisselen. De entree is gratis. Reserveren is gewenst in verband met het beperkte aantal beschikbare plaatsen. Meer informatie en reserveren via www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda. Belangstellenden om deze avond te ondersteunen, kunnen contact opnemen via e-mail info@tuinderijdeveldhof.nl