Stedendriehoek

Rustig werken met stadsleven om je heen

Dat het voor veel winkels een lastige tijd is, is geen nieuws. Toch zijn er ook ondernemers die juist nu kansen zien.

Zo heeft Annemarie van Amerongen, van WAAR Zutphen, de lockdown gebruikt om de ruimte boven de winkel om te toveren tot flexwerkplek/vergaderruimte, ‘Boven by WAAR’ genaamd. Hiermee is er een mooie functie gevonden voor de grotendeels leegstaande ruimte, kunnen thuiswerkers een keer voor een meer inspirerende werkomgeving kiezen en zorgt het voor wat extra inkomen voor Annemarie. Drie vliegen in één klap dus.

“Het plan was er al langer; nu was het eindelijk een geschikt moment én de noodzaak om het uit te voeren. Om mij heen hoor ik veel mensen die het thuiswerken zwaar valt. Of je nu een druk gezin om je heen hebt waardoor je afgeleid wordt óf dat je juist grote delen van de dag alleen bent; voor veel mensen is het heel welkom om eens op een andere plek te werken. Bij ons kan dat, uiteraard veilig. Zo kun je rustig werken, maar heb je wel een beetje leven om je heen van de stad. Voor je lunch loop je zo de mooie binnenstad in. Goede koffie, daar zorgen wij voor!” aldus Annemarie.

Zes jaar geleden begon zij de duurzame lifestyle- en cadeauwinkel WAAR aan de Korte Beukerstraat. Het karakteristieke pand geeft de winkel (en dus nu ook de werkplekken) een extra mooie uitstraling. “Bij het inrichten van de Boven by WAAR hebben we geprobeerd om echt een eigen ruimte te creëren, maar wel met behoud van de sfeer uit de winkel. Zo hebben we op de vide een free library en koffiehoek gemaakt, toegankelijk voor zowel klanten als flexwerkers. Dit dient als overgang van de winkel naar de werkplekken. Uiteraard hebben we het grotendeels ingericht met onze eigen duurzame en fair trade-artikelen.”

Remco Feith, binnenstadsmanager, is blij met het initiatief: “Het is mooi om te zien dat ondernemers kansen pakken. Ruimtes boven winkels worden lang niet altijd efficiënt benut, dat is zonde. Door bijvoorbeeld werkplekken te maken, zoals WAAR nu doet, creëer je een meer interessante binnenstad. En wie wil er nu niet op zo’n prachtige locatie werken!”

De ruimte biedt plek voor vier flexwerkers. Men kan per dag of per dagdeel reserveren. Ook kan men de gehele ruimte huren voor bijvoorbeeld een fotoshoot, brainstormsessie of coaching. Meer info: www.waarzutphen.nl