Stedendriehoek

Rondwandeling langs Houtwal

BRUMMEN – Houtwallen zijn niet alleen mooi, ze puilen uit van de biodiversiteit, met het zoemen van de insecten, het ritselen van de vogels en ze hebben aantrekkingskracht op wandelaars en recreanten.

Stichting Het Anker verzorgt een rondwandeling langs een heel gevarieerde houtwal. Jan van Tiel is biologisch bomenkweker en heeft vorig jaar een houtwal geplant op het land van Stichting Het Anker op De Hogenenk in Brummen, samen met veel vrijwilligers. Een houtwal met veel voedsel- en drachtbomen en -struiken. Goed voor de biodiversiteit en een bijdrage aan de variatie in het landschap. Hier loopt nu ook een klompenpad langs.

De rondwandeling begint op zaterdag 11 juni om 11.00 uur op De Hogenenk bij de ingang van het weiland naast Hogenenk 5. Graag van tevoren opgeven bij Otto Koedijk via e-mail excursies@hetankerbrummen.nl.

Stichting Het Anker heeft grond in eigendom en verpacht, alleen aan biologische of biologisch-dynamische boeren. De grond is gekocht met geld dat geleend is van sympathisanten. Die krijgen rente. En de rente wordt betaald met de pacht die de boeren betalen. Zo dragen consumenten bij aan een eerlijke beloning voor boeren, een mooier landschap en ze krijgen nog rente ook. Voor meer informatie: www.hetankerbrummen.nl