Stedendriehoek

Rondleiding door de kunstenaar

ZUTPHEN – Kunstenaar Toine Moerbeek geeft een rondleiding over zijn eigen werk. In de tentoonstelling ‘Tussenwereld – Toine Moerbeek’ in Museum Henriette Polak, ’s Gravenhof 4, zijn bijzondere kunstwerken te zien vol verwijzingen, fantasie en symboliek en ruimtelijke werken waarin gespeeld wordt met perspectief en reliëf. Tijdens de rondleiding op zaterdag 9 december, van 11.00 tot 12.30 uur, vertelt Moerbeek zelf over de werken en hoe hij deze creëert. Reserveren kan via www.museazutphen.nl.

Toine Moerbeek (1949) heeft een geschoolde achtergrond, beheerst de technieken en heeft een unieke en herkenbare stijl ontwikkeld. Hij vindt veel inspiratie in diverse kunstenaars en schrijvers en bezit enorm veel kennis op het gebied van kunstgeschiedenis, literatuur en religie. Dit alles vormt een onuitputtelijke bron voor zijn bijzondere oeuvre waarvan Museum Henriette Polak nu een klein deel toont in de Etalage. Op 9 december zal Moerbeek zelf vertellen over de werken en hoe hij deze creëert. Voorafgaand is er een ontvangst en wordt een korte film getoond.

De tentoonstelling ‘Tussenwereld – Toine Moerbeek’ is tot en met 21 januari 2024 te zien. Tickets voor de rondleiding à €20,- zijn verkrijgbaar via de website museazutphen.nl. (Foto: Alexander Tromp)