Stedendriehoek

Rodeoautos’s mogen weer de wei in

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus knallen de motoren en rodeoauto’s weer de weide in voor het jaarlijkse ‘Lollebroekse Cross Weekend’. Dan vindt namelijk de 29e editie plaats op het terrein aan de Leemsteeg in Wilp Achterhoek.

Het doorgaan van het evenement is uiteraard wel afhankelijk van eventuele wijzigingen in de coronamaatregelen.

De voorbereidingen zijn alweer een paar maanden coronaproof aan de gang. Vele rijders hebben zich inmiddels aangemeld en menig auto staat startklaar of er wordt nog flink gesleuteld. De online inschrijvingen zijn al even geopend, maar er is nog altijd plek voor meer deelnemers. Aanmelden kan via de website van carnavalsvereniging de Lollebroek: cvdelollebroek.nl

De Lollebroekse Cross organiseert op zaterdag 14 augustus een cross op en naast het rodeoterrein. De cross is onderverdeeld in vier klassen maar bevat geen wedstrijdelement. Het aantal deelnemers is de afgelopen jaren sterk toegenomen, wat ook resulteert in een groot aantal bezoekers. Dit jaar is de baan maar liefst circa 500 meter. Naast de bekende autorodeo op zondag krijgt dus ook deze cross op zaterdag een steeds grotere bekendheid onder jong en oud. Deelname kost 5 euro. De feesttent is zaterdag tot middernacht geopend.

Op zondag 15 augustus vanaf 12.30 uur gaan de dames en heren weer de strijd aan in de, vaak door hen zelf of met hulp van vrienden en familie, geprepareerde rodeoauto’s. Autorodeo is een zeer populaire vorm van autosport voor jong en oud, ook omdat een racelicentie niet verplicht is. Iedereen ouder dan 18 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs en tevens een volgens de geldende reglementen geprepareerde auto, kan deelnemen.

Het programma van deze autorodeo bestaat uit de standaard klasse, die onderverdeeld wordt in de lichte en zware klassen. Na het succes van 2012 is de Busjesmanche terug. Hiervoor zijn nog enkele plekken beschikbaar. Op zondag is na de autorodeo tot 22.00 uur in de feesttent de gelegenheid zijn om onder het genot van een drankje bij te praten met alle stoere deelnemers van de rodeo. Op beide dagen is er een dj aanwezig voor de muzikale ondersteuning.

Coronamaatregelen

Hoe enthousiast de organisatie ook naar het evenement uitkijkt, er is ook sprake van realiteitszin: “Ook wij ontkomen er niet aan en moeten ons houden aan de coronamaatregelen. Het beslismoment voor het wel of niet doorgaan van de Lollebroekse Cross kunnen we, mede dankzij de vele voorbereidingen en de medewerking van leveranciers, verschuiven naar de volgende persconferentie die hopelijk uiterlijk 6 augustus zal zijn. Houd de website in de gaten voor mogelijke wijzigingen rondom de maatregelen. Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van een ieder voorop.”

“Wil je bij aankomst niets missen van de autorodeo en niet lang in de rij staan, bestel je toegangskaarten voor zondag 15 augustus via: www.cvdelollebroek.nl. Goed te weten: mocht het niet door kunnen gaan in verband met eventuele nieuwe corona-richtlijnen, wordt uiteraard het betaalde bedrag teruggestort.”

Voor meer informatie: website www.cvdelollebroek.nl, e-mail: info@cvdelollebroek.nl en Facebook.