Stedendriehoek

Rode taart voor jonge huiswerkbegeleiders

De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers die scholieren begeleiden bij hun huiswerk in Waterkracht. Juist tijdens de lock-down helpt dat om achterstanden te voorkomen. De inzet van deze vrijwilligers is belangrijk om gelijke kansen te creëren voor onze jongeren. Daarom hebben zij de rode taart dik verdiend.

De PvdA maakt zich zorgen om de effecten van de lock-down op scholieren. Veel jongeren missen hun klasgenoten en lopen het risico om achterstanden op te lopen. Daarom is het zo belangrijk dat jongeren in het Waterkwartier de weg hebben gevonden naar wijkcentrum Waterkracht om hulp te krijgen bij het huiswerk. Begeleidster Melatie van Beem vertelt: “Een scholier die ik help, wil doorstromen naar de MAVO en haalt goede cijfers. Alleen op wiskunde komt de scholier er niet altijd uit en heeft ze hulp nodig. Met wat extra ondersteuning maakt ze een betere kans om dit schooljaar af te sluiten met een voldoende op wiskunde. Zodat ze volgend jaar naar de MAVO kan.”

De groep scholieren die deelneemt, is 8 tot 16 jaar oud. Een deel van de scholieren heeft op eigen initiatief contact gezocht, anderen zijn gestimuleerd door de ouders. Zij hebben een plek nodig waar ze zich kunnen concentreren en waar er aandacht is voor hun vragen. Thuis is het soms te druk met bijvoorbeeld broertjes en zusjes die herrie maken.

Begeleidster Andrea Vetkamp merkt dat ze snel aansluiting vindt bij de jongeren die zij begeleidt. Beide begeleiders kunnen makkelijk contact leggen met de groep, omdat ze zelf jong zijn en soms ook hetzelfde hebben meegemaakt. Ook voor de begeleiders is het een zinvolle activiteit omdat zij hiermee werkervaring opdoen.

De huiswerkbegeleiding is iedere week op dinsdag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is er iedere vrijdagavond van 18:00 tot 20:00 uur een inloopavond voor jongeren in het wijkcentrum Waterkracht.

Foto: PvdA-Raadslid Marjolijn Moester reikt twee rode taarten uit aan huiswerkbegeleiders Andrea Vetkamp (links) en Melatie van Beem (midden).