Stedendriehoek

Rockopera Tommynverovert veel harten

ZUTPHEN – Op zondag 5 februari om 19.30 uur wordt de allereerste rockopera – Tommy van The Who – gespeeld in Theater Hanzehof in Zutphen. HUMUS muziek en theater brengt deze productie met onder anderen de regionaal bekende cabaretier en schrijver André Manuel. Hij vertolkt de rol van oom Ernie.

Bernie Meems is de muzikaal leider: “We zijn er trots op dat we, na twee uitverkochte voorstellingen in Almelo, dit verhaal ook mogen vertellen in Zutphen. De goede kaartverkoop geeft aan dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar de muziek en het verhaal over Tommy. Wij zijn erg blij dat we voor deze productie hebben gekozen. De cast en live band zijn hard aan het werk om iets prachtigs neer te zetten en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Extra bijzonder is de voorstelling op maandag, wanneer de leerlingen van De Vrije School de kans krijgen om deze productie te zien. Een volle zaal met tieners is ontzettend leuk om voor te spelen.”

Regisseur en choreograaf Francesco Bekkema heeft er voor gekozen om Tommy in zijn meest pure vorm te laten zien, zoals de musical ooit geschreven en bedoeld is. “Door het verhaal van Tommy te laten spelen door diverse jonge Tommy’s en ook in het tijdsbestek van meer dan 15 jaar, wordt het publiek meegenomen in zijn verhaal. Waarom hij apathisch wordt en hoe hij, maar ook zijn omgeving omgaat met zijn problemen. Dit wordt door onze acteurs prachtig neergezet én gezongen. De band weet exact hoe ze de boodschap uit de muziek moeten laten klinken, dus alles bij elkaar heb je geen andere keus dan je mee te laten slepen.”

Kaarten à 19,50 euro zijn te koop via de website www.humusmuziekentheater.nl en rechtstreeks bij het theater.