Stedendriehoek

Regenboog Fontein krachtig kunstobject

Sinds zaterdagavond, tijdens de 24 uur Hanze/Museumnacht, heeft de fontein in de Grote Gracht in Zutphen tijdelijk een andere vorm en kleur. Kunstenaar, ontwerper en stadsgenoot Jólan van der Wiel verbeeldt met dit kunstobject de Hanzegedachte verbondenheid en innovatie door samenwerking.

Het is zijn eerste kunstwerk voor de openbare ruimte, tot zondag 29 oktober te bezichtigen. Steeds vanaf een kwartier voor zonsondergang tot 22.00 uur ’s avonds is de fontein verlicht. Het Vogelpark zal tijdens dit evenement dagelijks tot 22.00 uur toegankelijk zijn, zodat iedereen kan komen kijken.

De Regenboog Fontein maakt onderdeel uit van Van der Wiels solotentoonstelling Buitenspelen bij Dat Bolwerck in Zutphen. In deze bijzondere tentoonstelling ter viering van het Hanzejaar staat het perspectief van het kind en spelend ervaren centraal. De installaties, die de basis van dit project vormen, maken principes uit de natuurkunde inzichtelijk, geven vragen mee en laten verwondering ontstaan. Kinderen én volwassenen worden volop uitgedaagd al spelend hun geest te verrijken en kunnen bij Dat Bolwerck ook experimenteren met kleine fonteinen. De tentoonstelling is vrij toegankelijk.