Stedendriehoek

Rapper Pjotr laat zijn stem horen!

ZUTPHEN – Rapper Pjotr (23) begon lang geleden met nummers schrijven. “Toen ik 12 of 13 was, had ik een kladblokje in mijn la waar ik iedere dag in schreef.” Hij begon veel rapmuziek te luisteren. “Hoe ze met woorden en tekst spelen, vind ik heel vet. Er zit veel energie en ook veel gevoel in. Het maakt dat ik meteen wil bewegen.” Pjotr heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om zijn debuut-cd uit te brengen: De Invalbeurt.

“Toen ik me begon te interesseren in rapmuziek, kende ik vrijwel niemand die hier ook mee bezig was. Niemand wist dat ik veel teksten schreef.” Dit veranderde toen hij mensen leerde kennen die actief waren met het rappen. Toen ontstonden er mogelijkheden voor Pjotr. Hij ging mee naar optredens en rapte op verschillende festivals. Hier begon het eerste stukje van het waarmaken van zijn droom.

Wat Pjotrs droom precies inhoudt? Dat is voor hem heel duidelijk. Zijn geloof in God speelt hierin een grote rol. “Ik wil werken voor de Heer en mijn talenten op een goede manier inzetten. Ik wil mijn stem laten horen en nu eindelijk invallen.” Zijn cd heet De invalbeurt. Hiermee bedoelt Pjotr dat het nu zijn beurt is om in te vallen in de hiphopwereld’. Het laten horen van zijn stem naar voren stappen. Niet meer bang zijn voor wat mensen ervan vinden. “Ik ben nu ook in het veld nu doe ik ook mee.”

Pjotr wil laten zien dat je moet kiezen voor je droom ondanks wat anderen daar van vinden. “De mening van derden dat is toch niet waarvoor ik leef?” Hij vervolgt: “Laat je stem horen laat naar buiten komen wat er van binnen zit. Je hoeft niet een bepaald pad te volgen je hebt de keuze. Ik geloof niet in het lot wel in een bepaalde taak of roeping.” Naast dat zijn muziek een duidelijke boodschap bevat klinkt het ook anders dan mainstream hiphop. Hij maakt ook gebruik van live instrumenten en niet alleen elektronische geluiden.

Tegen (beginnende) rappers die ook willen opvallen wil Pjotr zeggen dat ze ervoor moeten gaan. “Als je talent hebt je inzet en hard wilt werken waarom zou het dan niet lukken?” Zijn cd De Invalbeurt bevat negen nummers en is vanaf deze week verkrijgbaar op iTunes en op Spotify. Een fysieke cd is verkrijgbaar bij Pjotr zelf voor 10 euro. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar deinvalbeurt@gmail.com.

Maar er is meer: vrijdag 21 juli is de release party van Pjotrs cd in De Hip aan de Brink in Deventer.